Najluđa završnica ove sezone: Tri velikana, šest klubova i samo dva mjesta za promociju
FOTO: EPA

Tri kola do kraja

Najluđa završnica ove sezone: Tri velikana, šest klubova i samo dva mjesta za promociju

H. Zilić

Tri kola ostala su do kraja njemačke Cvajte.

Gledat ćemo veliku borbu za plasman u Bundesligu, a finiš ove sezone  u popularnoj Cvajti jedan je od najuzbudljivijih u evropskom fudbalu.

Šest klubova je u sedam bodova, tri kola prije kraja, dvije ekipe idu direktno u Bundesligu, trećeplasirana u play off sa 16. timom iz Bundeslige.

Karavan predvode dva velikana njemačkog fudbala.

Werder je lider sa 57 osvojenih bodova, Schalke je drugoplasirani sa 54 boda i nalaze su u najboljim pozicijama pred finiš sezone.

Trećeplasirana je ekipa Darmstadta koja ove sezone za mnoge igra najljepši fudbal u Cvajti, a do kraja na papiru imaju najlakši raspored, pa ćemo vidjeti šta će uraditi do kraja sezone.

St. Pauli ima 53 boda, a još jedan velikan HSV skupio je 52 boda. Klubovi iz Hamburga bi mogli ostati bez Bundeslige naredne sezone, što bi bio još jedan udarac prvenstveno za HSV koji bi tako i petu sezonu proveo u Cvajti.

Potražite više informacija na temu 2. Bundesliga:

Matematičku šansu ima i Nurnberg na šestoj pozicji sa 50 bodova, a imaju i međusobni duel sa Schalkeom i sigurno svoju računicu.

Nema sumnje da nas u posljednja tri kola očekuje paklena završnica u Cvajti i borba za bundesligaške karte naredne sezone.

Top Komentari

Klicko
Jača cvajta od Bundeslige
2 2
CrveniKakanj
Nemaod HSV-a nista, prije ce St.Pauli uci.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi