23 pogotka u mreži Mladosti, SFK 2000  nastavio dominirati

Gošće doputovale sa sedam igračica

23 pogotka u mreži Mladosti, SFK 2000 nastavio dominirati

Samir Mlaćo

Nogometašice SFK 2000 iz Sarajeva nastavljaju rušiti sve rekorde u Premijer ženskoj ligi naše zemlje.

Nakon što su u srijedu u zaostalom susretu deklasirale drugoplasiranu Lokomotivu iz Brčkog sa 8:0, izabranice Samire Hurem jučer su napravile još jedan za sve ljubitelje fudbala nevjerovatan rezultat.

One su u okviru 11. kola ugostile Mladost iz Poljavnica, a krajnji rezultat glasio je 23:0.

Iz Mladosti su nastavili omalovažavati takmičenje i cjelokupni nogomet u našoj zemlji pa su u naš glavni grad gošće doputovale sa sedam igračica, tačnije šest igračica u polju i golmanicom.  

Olakšalo je to posao domaćim igračicama koje su Mladost žestoko nagrdile, a briljirala je ove sezone nezaustavljiva Armisa Kuč sa pet pogodaka, dok je jedan manje dodala Selma Kapetanović.

Na pauzu se otišlo pri rezultatu 12:0, a priliku da su upišu u listu strijelaca nistu propustile ni Aida Hadžić, Alma Kamerić, Dajana Spasojević i Melisa Hasanbegovič koji se postigle po dva pogotka, dok je po jedan postigla Amela Kršo, Šejla Selimović, Mia Kuljanin, Alma Jašarević i Azra Numanović. 

Ovo je za SFK 2000 bila jedanesta pobjeda u isto toliko susreta, uz samo jedan primljeni pogodak, te 104 postignuta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi