24 radnika su u Schalkeu zarađivali po 400 eura, sada su svi dobili otkaze

Klub ih rastjerao

24 radnika su u Schalkeu zarađivali po 400 eura, sada su svi dobili otkaze

E. Škorić

Njemački bundesligaš Schalke je s nekoliko poteza razbijesnio svoje navijače.

Osim što klub stvara probleme i neprestano odbija vratiti plaćene ulaznice navijačima, sada je otpustio i 24 vozača autobusa koji su, navodno, za oko 400 eura primanja iz kuća ili škola "kupili" mlade igrače i pritom ih vozili na treninge.

Osobe koje su pomagale Schalkeu u razvozu igrača i osoblja bile su šokirane nakon odluke o prekidu saradnje, ali po svemu sudeći pandemija koronavirusa ozbiljno je zakucala na vrata tima iz Gelsenkirchena.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Schalke od povratka fudbalske sezone u Njemačkoj ne zna za pobjedu i sa 38 bodova pao je na 10. mjesto, a sutra dočekuje Bayer iz Leverkusena.

Situacija u ovom klubu odavno nije baš najbolja, a osim toga, nekoliko ključnih igrača moglo bi otići na kraju sezone jer postaju slobodni.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi