FK Sarajevo, Mirvić, Ibričić i Rožman uputili žalbe Apelacionoj komisiji
Smatraju da su odluke nepravedne

Nakon izrečenih kazni

FK Sarajevo, Mirvić, Ibričić i Rožman uputili žalbe Apelacionoj komisiji · Saznajemo

Midhat Šljivak

Fudbalski savez Bosne i Hercegovine žestoko je kaznio FK Sarajevo, te čelnike kluba zbog napuštanja utakmice četvrtfinala Kupa protiv banjalučkog Borca. Bordo tim je ostao bez tri boda, Mirvić i Ibričić su suspendovani, a na ove odluke tim s Koševa je očekivano uputio žalbe.

FK Sarajevo je zbog napuštanja utakmice protiv Borca žestoko kažnjen od strane Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, a na sve odluke je, kako saznaje SportSport, Bordo tim uputio žalu Apelacionoj komisiji.

Krovna kuća bh. fudbala odlučila je timu s Koševa oduzeti tri boda, prvi čovjek klub Ismir Mirvić je suspendovan na godinu dana iz fudbala, sportski direktor Senijad Ibričić na sedam mjeseci, dok je trener Simon Rožman dobio uvjetnu suspenziju od tri mjeseca.

Bordo tim je, očekivano, odlučio da se žali na ove odluke. SportSport saznaje da su FK Sarajevo, Ismir Mirvić, Senijad Ibričić i Simon Rožman uputili žalbe Apelacionoj komisiji i sada se čeka sjednica.

Rok za žalbe je bio osam dana od primitka odluke. Iz Bordo kluba smatraju da su žestoko oštećeni kaznama koje su dobili i žalbe su bile sasvim očekivane.

Oglasi

Apelaciona komisija Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine uskoro će sagledati sve materijale koje su u žalbama dostavili iz FK Sarajevo i saopštit će se konačna odluka o kaznama.

Podsjetimo, Sarajevo je pored oduzimanja tri boda kažnjeno i novčano s 22.000 KM.

FSBiH tvrdi da je Ibričić prije utakmice prijetio sudiji

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine sportskog direktora FK Sarajevo Senijada Ibričića suspendovala je između ostalog zbog prijetnji sudiji Meteu Musi.

Oni su u obrazloženju sedmomjesečne suspenzije i novčane kazne od 3.000 KM naveli kako je Ibričić pred utakmicu ušao u sudijske prostorije i zaprijetio je Musi.

Oglasi

"Senijad Ibričić je oko 16:00 časova ušao u svlačionicu za službena lica utakmice-sudije i glavnom sudiji utakmice se obratio riječima:

„Je li te stid, znaš li gdje si došao? Znam gdje radiš, znam šta ti žena radi, znam da imaš jedno dijete, zato pripazi kako danas sudiš, znam sve o tebi!“, nakon čega se udaljio iz svlačionice, te je na prethodno opisan način upotrijebio prijetnju radi vršenja pritiska na službeno lice", navodi FS BiH.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Sarajevo je nakon oduzimanja tri boda sada na osvojenih 37 bodova i vidjet ćemo hoće li Apelaciona komisija reagovati i vratiti im bodove s kojim bi došli do četvrtog mjesta na tabeli.

Takva solucija nije nemoguća, no ostaje nam da sačekamo konačnu odluku.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Pinglewood
Sad je i jasno zašto su se baš danas pomamili ovi iz Vicinog saveza.
5 0
ambermen
Ludi seks satima zaredom, jake erekcije, živopisni orgazmi, puno sperme i povećani testosteron i siguran u bilo kojoj dobi! Ne propustite priliku da svoj seks učinite nezaboravnim----> do.my/bkmaca
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti