Senijad Ibričić reagovao na navode o prijetnjama sudiji: "Neka javnost donese sud..."
Sportski direktor FK Sarajevo reagovao je na navode FSBiH

Sportski direktor FK Sarajevo

Senijad Ibričić reagovao na navode o prijetnjama sudiji: "Neka javnost donese sud..."

Midhat Šljivak

Sportski direktor FK Sarajevo Senijad Ibričić oglasio se danas nakon što je u izvještaju Disciplinske komisije Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine navedeno kako je pred prekinutu utakmicu Kupa BiH protiv Borca prijetio sudiji Mateu Musi iz Čitluka. On tvrdi da te tvrdnje nisu istinite.

Senijad Ibričić oglasio se nakon što je Fudbalski savez Bosne i Hercegovine u odluci kojom je sportski direktor FK Sarajevo suspendovan na sedam mjeseci navedeno da je s njegove strane bilo prijetnji prema sudiji Mateu Musi.

Ibričić je, prema navodima FSBiH, ušao u sudijske prostorije na stadionu Koševu i prijetećim tonom je sudiji Musi rekao:

„Je li te stid, znaš li gdje si došao? Znam gdje radiš, znam šta ti žena radi, znam da imaš jedno dijete, zato pripazi kako danas sudiš, znam sve o tebi!“

Ove navode Ibričić nije želio komentarisati. Samo je istakao da se nada kako će prava istina izaći u javnost

Oglasi

"Ne želim komentarisati izjave čovjeka koji je sudio utakmicu na Koševu, pogotovo jer sam pravu istinu napisao u izjavi za Disciplinsku komisiju FSBiH. Uvjeren sam da će i ta izjava dospjeti u javnosti kako bi se utvrdila prava istina. A tek onda molim javnost da donese svoj sud", naveo je u izjavi Ibričić i dodaje:

"Dodao bih i to kako sam porodičan čovjek i s nekim stvarima se nikad ne bih igrao. Ono što želim svojoj djeci, želim i drugoj. Aposlutno je bespredmetno i nepotrebno komentarisati ovakve navode."

"Očekujem da će FSBiH po okončanju postupka javnosti dostaviti i moju izjavu na sva dešavanja. Do tada, neću se više oglašavati na ovu temu, pogotovo jer je fokus isključivo na igrama FK Sarajevo i onom što se dešava na terenu. To je u ovom trenutku najbitnije", poruka je sportskog direktora Bordo tima.

On je pored suspenzije od sedam mjeseci kažnjen i s 3.000 KM, ali je predmet trenutno pred Apelacionom komisijom koja će donijeti konačnu odluku.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Sarajevo je zbog prekida meča kažnjen oduzimanjem tri boda i novčanom kaznom od 22.000 KM.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Elia11
U ovo će povjerovati samo neko ko podržava Vicu i ekipu, tako da Ibro no sikiriki. Samo naprijed i fokus neka bude na jačanju Sarajeva i pravljenju ekipe za dominaciju u našoj domovini.
6 1
visokohz
Samo jako Ibro,NEMA NAZAD
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi