60.000 Engleza potpisalo peticiju da 16. juli bude neradni dan

Vraća li se fudbal kući?

60.000 Engleza potpisalo peticiju da 16. juli bude neradni dan

Jedna od najvećih fudbalskih groznica zahvatila je Englesku ovih dana. Iako je to rijetko ko očekivao, Gordi Albion je u polufinalu Svjetskog prvenstva gdje će sutra igrati protiv Hrvatske.

Vjerovatno ne postoji nijedan Englez koji će propustiti tu utakmicu, a oni smatraju da bi njihova reprezentacija trebala slaviti, pa se očekuje da i u nedjelju Otok bude na nogama kada je na rasporedu veliko finale.

Osim toga, Englezi idu tako daleko da je njih 60.000 potpisalo peticiju da 16. juli bude neradni dan. Podsjetimo, finale Mundijala je 15. jula, a Englezi smatraju da će se fudbal upravo te noći vratiti kući i zato od vlasti zahtijevaju neradni dan kako bi se proslavila najveća moguća titula.

Treba reći i to da je broj od 60.000 trenutni i da se u narednim danima očekuje daleko veća brojka, posebno ukoliko Englezi uđu u finale.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Zanimljivo, za sada se engleske vlasti nisu oglasile povodom ovog slučaja, a vjerovatno će to morati učiniti ukoliko Gordi Albion sutra izbaci Hrvtsku i ode u veliko finale.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi