Scholes je siguran: Guardiola ima uticaj na igru Engleske

Pomogao Garethu Southgateu

Scholes je siguran: Guardiola ima uticaj na igru Engleske

Španskom treneru Pepu Guardioli mnogi zahvaljuju na dobroj igri njihove ekipe, čak i onda kada on nema direktan uticaj na to.

Takav slučaj bio je na ljeto 2010. godine kada su Španci igrali slično kao Pepova Barcelona, pa na ljeto 2014. godine kada je Njemačka igrala slično kao Pepov Bayern, a sada je to slučaj i sa Englezima koji igraju slično kao Pepov City.

Zanimljivo, Španci i Nijemci su na kraju osvojili Mundijal, a da li će isto poći za rukom i Englezima ovog ljeta?

"Mislim da je Guardiola definitivno imao uticaj na igru. Posebno se to odnosi na posljednja tri igrača u odbrani i na način na koji koriste golmana", rekao je Scholes tokom razgovora za beIN Sport i dodao:

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Mislim da Gareth to čak ni ne krije. Mislim da se on viđao sa Pepom i da je pokupio njegov način razmišljanja i želi znati kako koristiti takav tip fudbala. Kao navijač Engleske i nekadašnji reprezenhtativac, želim vidjeti najbolji mogući fudbal. A, gledam ga. Španija je igrala najbolji fudbal. Manchester City je, prošle godine, igrao najbolji fudbal. Zašto ne kopirati taj stil igre?", upitao se na kraju Scholes.

Podsjetimo, Englezi će u srijedu navečer igrati protiv Hrvatske u Moskvi, a pobjednik će imati čast da zaigra u finalu Svjetskog prvenstva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi