A, sve zbog gluposti: Basnoslovne cijene ulaznica za Superclasico

A, sve zbog gluposti: Basnoslovne cijene ulaznica za Superclasico

Ludilo koje prati svaku utakmicu Boce Juniors i River Plate, a posebno sada nakon dva puta odgađenog revanša u finalu Copa Libertadores, iz Argentine se preselilo na špansku obalu.

Nakon informacije da će se dugo iščekivani revanš finala igrati u Madridu, na Santiago Bernabeu, pomama za ulaznicama poprimila je epske razmjere, a organizator je u jednom momentu posmislio kako mu sve ovo možda nije trebalo.

Web stranica na kojoj su se počele prodavati ulaznice krahirala je samo nakon nekoliko sati. Mnogi žele rezervirati svoju ulaznicu za ovaj historijski meč, a ponajviše su to Argentinci kojih u Španiji živi oko 70.000.

Ulaznice su se u slobodnoj prodaju trebale kretati po cijeni od 80 do 220 eura, no kako se utakmica približava tako je izvjesno da putujući navijači iz Buenos Airesa neće imati priliku priliku stići do svoga komada vrijedne hartije.

Stoga su se već na internetu pojavile basnoslovne ponude navijača Real Madrida koji preprodaju ulaznice, a vrednuju ih čak preko 3.000 eura. Cijena bi mogla još rasti budući da se utakmica igra u nedjelju.

Podsjetimo, utakmica je odgođena prvo jednom, pa onda i drugi put, zato što su navijači Rivera porazbijali stakla na autobusu Boca Juniorsa pri čemu je nekoliko igrača povrijeđeno. Mnogi od tih Riverovih navijača neće zato sada biti u mogućnosti bodriti svoje ljubimce.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi