Još je samo ovo nedostajalo: I River Plate izdao zvanično saopštenje
U Riveru smatraju da je red da se igra na Monumentalu, koji je dva puta bio ispunjen do posljednjeg mjesta i oba puta je revanš finala otkazan

Ne žele igrati u Madridu

Još je samo ovo nedostajalo: I River Plate izdao zvanično saopštenje

Edmir Škorić

Revanš utakmica finala Copa Libertadoresa planirana je za 9. decembar u Madridu, ali veliko je pitanje hoće li se ispoštovati i taj datum.

River i Boca su prvi meč odigrali na Bombonjeri i tu je sve bilo regularno, završeno je rezultatom 2:2, ali revanš nisu uspjeli da odigraju.

Prvo je duel na Monumentalu sa subote pomjeren na nedjelju, a onda se nije igralo ni tada. Igrači Boce su u napadu Riverovih navijača zadobili povrede i nisu željeli da igraju, pa je na kraju CONMEBOL donio odluku da se igra izvan Buenos Airesa.

Postignut je dogovor da se igra 9. decembra u Madridu na stadionu Santiatgo Bernabeu, ali moglo bi se desiti da i od toga ne bude ništa.

River se oglasio zvaničnim saopštenjem i odbija da igra u Madridu, smatra da je to nepotreban i ogroman udarac za klub i navijače Rivera. Smatraju da je krivac za narede argentinska vlast.

Žele da se igra na Monumentalu, koji je bio ispunjen dva puta i oba puta su navijači nezadovoljni morali da se vraćaju kućama jer se meč nije odigrao.

Top Komentari

Honduras
U pravu su ljudi 100% a ovi šupci iu Boke vide kolko je sati pa.mole.Boga da se ne odigra.nikako.
10 6
payron
ako nece da igraju 3-0 za Bocu i trofej joj dati Cao
6 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije