A tako mu je malo falilo: Pogba će najviže žaliti

Završio iza Kroosa

A tako mu je malo falilo: Pogba će najviže žaliti

Edmir Škorić

Francuski reprezentativac Paul Pogba nije se našao u najboljem FIFA-inom timu za 2016. godinu.

Pogba je imao dobru sezonu, ali novi igrač Manchester Uniteda ipak nije uvršten u idealan tim. No, ono što je zanimljivo - tako malo mu je nedostajalo.

Izvješća iz FIFA-e kažu da je Pogbi nedostajalo samo dva glasa da bude ispred Tonija Kroosa u sastavu najboljih u 2016. godini.

Nikada prije nije bila tako mala razlika između dva kandidata na nekoj poziciji i Pogbi ostaje žal što ipak nije bio na mjestu Realovog veznjaka, koji je ruku na srce, također odigrao fantastičnu sezonu, pa je s Realom osvojio Ligu prvaka.

Najbolji tim za 2016. godinu po izboru FIFA-e: Manueln Neuer, Dani Alves, Gerard Pique, Sergio Ramos, Marcelo, Luka Modrić, Toni Kroos, Andres Iniesta, Cristiano Ronaldo, Lionel Messi, Luis Suarez. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti