Baždarević o namještanju: Budalaštine, slatko sam se nasmijao...

Istraga je, svejedno, pokrenuta...

Baždarević o namještanju: Budalaštine, slatko sam se nasmijao...

Francuski L'Equipe prije nekoliko dana je podigao veliku prašinu objavivši da postoje sumnje da je meč Lige šampiona između PSG-a i Crvene zvezde - namješten.

Naime, navodno je neimenovani dužnosnik Crvene zvezde želio na kladionici staviti pet miliona eura da će utakmica završiti pet razlike za PSG, kao što je i bilo (6:1), a po primanju dojave, francuske vlasti su odmah pokrenule istragu.

Umiješanost u ovaj slučaj su oštro demantovali i Crvena zvezda i PSG, a na natpise o namještanju utakmice nasmijao se i naš bivši selektor Mehmed Baždarević, koji trenutno kao trener radi u drugoligašu Paris FC-u.

"Kada sam to pročitao, slatko sam se nasmijao. Pa, to su budalaštine, vjerujem da su postekle s naših prostora. Zar neko misli da se toliki novac nosi u džepu, a da se kasnije dobitak pokupi u kafani? Za organizaciju takve namještaljke potrebna je organizacija poput CIA. Ne verujem ni da bi oni uspjeli u tome. Ne znam ko se služi plasiranjem informacija tog tipa, ali vjerujem da je u pitanju pokušaj diskreditacije Crvene zvezde ili PSG-a", kazao je Baždarević za srbijanski Kurir.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Baždarević je inače duel između PSG-a i Crvene zvezde pratio i s tribina Parka prinčeva.

Top Komentari

IzgubljeniSlon
Ćuran je bio posrednik zato sad zataškava, kao čudi se.
0 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi