A Tielemansu su se Škoti smijali...

Bio je u pravu

A Tielemansu su se Škoti smijali...

E. Škorić

Youri Tielemans je prije utakmice Škotska - Belgija izjavio da je "Škotska na niovu San Marina".

Naravno, to je uvrijedilo mnoge u Škotskoj, smatrali su da je mladi nogometaš pretjerao u poređenju dvaju reprezentativnih timova, ali je - bio u pravu.

Nakon što su isprašili San Marino s 4:0 prije nekoliko dana, Belgijanci su večeras istim rezultatom slavili i protiv Škotske.

Meč je odigran u Glasgowu, a Belgija je isuviše lako došla do šeste pobjede i na taj način praktično osigurala plasman na Evropsko prvenstvo.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Škoti su ostali na šest bodova, a budući da im drugoplasirana Rusija 'bježi' devet bodova, sve su prilike da ih nećemo gledati na smotri najboljih evropskih selekcija.

Top Komentari

Zoilomas
Mozes sad zamisliti kako se igraci san marina osjecaju
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi