Propast nekada velike zvijezde, svjestan je da potpis koji će staviti označava i njegov kraj

Umoran je od pokušaja...

Propast nekada velike zvijezde, svjestan je da potpis koji će staviti označava i njegov kraj

Endin Čaušević

Da u fudbalu nikada ne smijete vjerovati da ćete stalno biti na vrhu najbolji je dokaz Aaron Ramsey koji je za svega nekoliko godina doživio ogroman pad u karijeri. Iako ima 32 godine nalazi se pred potpisom koji su mnogi okarakterisali kao najbolji pokazatelj da je bliže završetku karijere nego povratku u staru formu.

Ramsey je svojevremeno bio jedan od ponajboljih igrača Arsenala, a potom je na ljeto 2019. godine odlučio da potpiše za torinski Juventus i činilo se da je napravio najbolji potez u karijeri.

Međutim, ispostavilo se da je odlazak iz Arsenala bio pogrešna odluka jer je nakon toga njegova karijera krenula totalno nzbrdo. U Juventusu je bio tri godine i nije uspio da uradi ništa posebno, a klub je napustio prije godinu dana.

Ramsey je prošlog ljeta nakon što je proveo sezonu na posudbi u Rangersu napustio Juve kao slobodan igrač i potpisao je za Nicu.

U francuskom klubu imao je poprilično dobru minutažu i davao je znakove da bi se mogao vratiti u staru formu, ali čini se da će Ramsey nakon samo godinu dana ponovo spakovati kofere i promijeniti klub.

Oglasi

Njemu je istekao ugovor s Nicom i nije dogovorio nastavak saradnje, a iako ima 32 godine čini se da je i Ramsey umoran od pokušaja da ponovo bude u formi koja ga je krasila dok je igrao za Arsenal.

Naime, engleski mediji pišu da je reprezentativac Velsa sve iznenadio odlukom da se vrati kući jer je umoran od svih pokušaja. Odbio je ponude iz Portugala, Italije i Francuske i kako stvari stoje potpisat će za Cardiff.

Ramsey je ponikao u Cardiffu iz kojeg je još kao omladinac za 6.5 miliona eura otišao u Arsenal, a sada je odlučio da se vrati kući, te ćemo ovog 32-godišnjaka prema svemu sudeći od naredne sezone gledati u Championshipu.

Očekuje se da će potpisati dvogodišnji ugovor, ali mnogi smatraju da je Ramseyjeva odluka da se vrati u Cardiff jasan pokazatelj da je odustao od pokušaja povratka u staru formu i da je sada bliže penziji nego tome.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti