Abazović: Igram za plaću i prevoz, a volio bih se okušati na višem nivou!
20-godišnji Armin Abazović najbolji je strijelac 2.lige Federacije - Jug i dečko koji je svih 13 pogodaka u polusezoni postigao iz igre.

Najbolji strijelac 2.lige Federacije - Jug.

Abazović: Igram za plaću i prevoz, a volio bih se okušati na višem nivou!

Mreže u drugoj Federalnoj ligi u stanju su mirovanja. U južnoj zoni natjecanja na ljestvici su se izdvojili HŠK Posušje, FK Klis i HNK Neum te HNK Brotnjo. Odličnu sezonu za sada igraju i trenutno petoplasirani nogometaši HNK Sloge Gornji Vakuf-Uskoplje, a najzaslužniji za to je mladi golgeter, 20-godišnji Armin Abazović.

U razgovoru za SportSport.ba ovaj vrijedni mladić nam je pričao o tome kako uspijeva stići sve svoje obaveze koje ima pored nogometa, može li se od sporta na ovom rangu natjecanja živjeti. Također spomenuo je i ambicije svoje Sloge koja drži odlično pet mjesto u 2.Ligi Federacije - Jug, te o svojim ambicijama o eventualnom igranju u višem rangu natjecanja što s obzirom na golgeterski potencijal ovog momka nije nimalo nerealno.

Armine, znamo da si uz bavljenje nogometom aktivan i kao redovni student?

"Pa sigurno niste prvi koji su me to pitali, stiže se. Vodim se tim da se sve može kad se hoće
Kao što već znate prvi sam strijelac lige sa 13 pogodaka, a  ako ćemo gledati tu neku statistiku onda ću spomenuti da sam među prvih pet strijelaca već treću sezonu za redom, također da sam ove godine svih 13 golova dao iz igre, dok moja konkurencija to  možda svako drugo kolo radi iz penala. Na tu činjenicu sam jako ponosan. Da, uz to sve sam student druge godine Pravnog fakulteta u Mostaru i hvala Bogu sve ide kako treba".

Uz takve statistike prirodno je da imaš ambiciju za viši rang natjecanja?

Pa sigurno da svaki sportista ima ambiciju doseći što više u  karijeri  pa tako i ja.
Možda činjenica što idem na fakultet i ne pokazuje to, ali jednostavno stanje u kojem živimo nam ne dozvoljava da nemamo nešto mimo nogometa, hoću reći da je u našoj državi veliki rizik osloniti se samo na nogomet i od njega živjeti, možda dok karijera traje to i jeste dobro, ali kad prestane i tad treba živjeti, duže od onog dok je trajala - govori mladi golgeter Sloge i dodaje:
"Naravno da bih uzeo u razmatranje svaku ponudu iz većeg ranga bh nogometa, a pogotovo iz inostranstva, u tom slučaju bih također gledao na fakultet, zaledio bih ga ili se prebacio u vandredne studente jer veći rang zahtjeva obavezne i jače treninge sa ekipom, dok ja u ovom rangu sa ekipom treniram jednom tjedno ili nikako, ali to nadoknadim individualnim treninzima".

Kako klub gleda na to, izlaze li ti struka i uprava u susret?

"Ma naravno. Mogu se pohvaliti sa odnosom između kluba i mene, također pohvaliti upravu kluba koja mi izlazi u susret i dopušta mi da bez obaveznih treninga igram, upravu koja se bori da igrači dobiju ono što žele, novac ili što god, ali evo vraćamo im najbolje što možemo. Također sam zadovoljan plaćanjem, redovno je, igram za dnevnicu i prevoz, što meni kao studentu dođe jako dobro".

Ima li Sloga ambiciju u dogledno vrijeme napasti viši rang natjecanja? 

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Jug:

"Ambicije kluba nisu kao moje, klub nema ambicije igrati veći rang, naravno zbog financijskih problema i infrastrukture. Opet, s druge strane zadovoljan sam rezultatima koje ostvarujemo,  zalaganjem igrača u svakoj utakmici, momaka koji su mi naravno najviše pomogli da budem prvi strijelac lige. Za kraj mogu reći da u drugoj polusezoni idemo još jače i još bolje".

Sjajan je momak mladi Armin Abazović, dečko koji uz sve svoje obaveze koje ne dopuštaju previše treninga stigne biti prvim strijelcem lige. Čovjek ne može da se ne zapita šta bi bilo da ovaj dečko i slični njemu imaju prave uvjete za treniranje, koliko ovakvih potencijala prođe "ispod radara" širom Bosne i Hercegovine. Sjajan igrač i uzoran student, sve je to ovaj 20-godišnjak s velikim golgeterskim potencijalom kojega ne bi bilo zgorega pogledati skauting službama klubova iz višeg ranga natjecanja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi