Posušje ubjedljivo, Klis bolji od Rame, Neum slavio u Livnu

Druga liga Jug

Posušje ubjedljivo, Klis bolji od Rame, Neum slavio u Livnu

S. Mlaćo

U Drugoj ligi Jug ništa novo. Posušje je slavilo na gostovanju kod Turbine 6:0. Strijelci za tim iz Posušja su bili po dva puta Dominik Begić i Ivan Bešlić, te po jednom Admir Nezirić (ag.) i Filip Nenadić.

Drugoplasirani Klis je slavio na neugodnom gostovanju kod Rame. Bilo je 2:0 za goste koji su oba pogotka postigli u drugom poluvremenu. Dvostruki strijelac za goste bio je Muamer Vila.

Sloga je u G. Vakufu Uskoplju deklasirala Troglav 1918 4:1. Strijelci za Slogu bili su Vladimir Grubeša, Franjo Posavac, Armin Abazović i Tahir Omeragić. Za goste je pogodio Filip Čačija.

Bjelopoljac je sa 3:0 savladao Grude 3:0. Dvostruki strijelac bio je Fahrudin Fazlagić, a jednom je mrežu Gruda zatresao Senad Brekalo.

Neum je slavio u Livnu kod Kamešnice. Strijelci za goste bili su Tomislav Leženić i Jerko Konjevod sa 11 metara. Domaću pobjedu upisali su nogometaši Brotnja iz Čitluka protiv HNK Tomislav 2:1.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Jug:

Ilić je doveo Brotnjo u vodstvo, na 2:0 je povisio Mihovil Džeba, a konačnih 2:1 je postavio Josip Stipić.

Posušje je prvo sa 29 osvojenih bodova, Klis ima 24, a Brotnjo 22.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije