Abazović pogodio na otvaranju i "zaledio" Klis u Uskoplju
Foto: Facebook/FK Klis

HNK Sloga upisao tri boda na domaćem terenu

Abazović pogodio na otvaranju i "zaledio" Klis u Uskoplju

Danas je na gradskom stadionu Košute u Uskoplju odigran susret 25. kola Druge lige FBiH - Jug između domaće Sloge i ekipe FK Klis. Domaći su uspjeli iznenaditi inače odličnu ekipu Klisa i slaviti minimalnu pobjedu, 1:0.

Fudbaleri Klisa su na Košute stigli u nadi da će upisati nova, važna, tri boda, ali se rasterećena Sloga pokazala kao izuzetno neugodan protivnik.

Već u prvoj minuti susreta domaći su šokirali ekipu Klisa. Naime, već na samom otvaranju susreta Armin Abazović je zatresao mrežu gostiju i postavio, ispostavit će se, konačnih 1:0.

Do kraja susreta su gosti pokušavali izvući povoljniji rezultat, ali im to nije pošlo za rukom, pa su upisali poraz u ovom susretu 25. kola.

Inače, FK Klis je i nakon ove utakmice ostao na 51 bodu, koliko ima i drugoplasirano Posušje, dok prvoplasirani Tomislav ima bod više. Može se, dakle, reći da je ovaj poraz bio veliki kiks ekipe Klisa koja se bori za prvo mjestu u Drugoj ligi FBiH - Jug.

HNK Sloga - FK Klis 1:0

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Jug:

Sloga: Begović, Omeragić, Čurić. Herceg, Latić H., Agić, Abazović (1'), Grubeša, Bošnjak, Halilović, Latić A.

Klis: Kovačević, Ćosić, Šehić, Vila, Kudra A., Hakalović, Šimunović, Bajrić, Kudra N., Husrep, Makan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti