Ajax ne da traženi novac porodici Abdelhaka Nourija: Izvjesno je da ćemo na sud
Foto - EPA

Porodica traže duplo više od ponuđene cifre

Ajax ne da traženi novac porodici Abdelhaka Nourija: Izvjesno je da ćemo na sud

M. Šljivak

Abdelhak Nouri je nekada bio velika nada nizozemskog velikana Ajaxa, ali je karijeru bio primoran završiti sa 20 godina.

Njegova kratka karijera završila je na najgori mogući način. On je 2017. godine u prijateljskom meču protiv Werdera doživio srčani udar na terenu i nakon toga je zbog teških oštećenja mozga više od dvije godine proveo u komi.

Danas se 23-godišnji Nouri polako oporavlja. Prije nekoliko mjeseci je počeo komunicirati sa porodicom, ali od kluba je stiglo veliko razočarenje.

Prošle godine je sa njim ugovor raskinut. Porodica je trebala dobiti odštetu, ali dogovor o iznosu već mjesecima ne može da se postigne.

Ajax nudi pet miliona eura, porodica Nouri želi duplo više novca, a prethodnih dana se ponovo vršila rasprava o ovom slučaju između dvije strane.

Direktor Ajaxa Edwin van der Saar je saopštio kako dogovor nije postignut i da će sve vjerovatno završiti na sudu.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

"Razgovarali smo sa porodicom i advokatima i nismo uspjeli da postignemo sporazum. Žao mi je, situacija je teška i znam da bi i oni voljeli da se sve riješi. Velike su šanse da će sve završiti na sudu", rekao je Van der Saar.

Porodica smatra da bi Nouri zbog svog talenta zaradio ogroman novac. Zbog toga i traže veći odštetu, dok je Ajax i dalje ostao pri ponudi od 5 miliona eura.

Top Komentari

MaDaj
@sancolinii Dobra matematika ali nigdje veze sa istinom buraz. Ajax je isplatio cijeli kontract do sada sto se tice ovog malog. Sada se vodi rasprava oko klauze o produzenju koju je mali imao u ugovoru. Znaci dogovor je pao dok je mali bio uredu da se kontrakt produzi na jos 12 mjeseci. Ajax ne zeli da nastavi placanje/produzetak, nego zele da jednostavno isplate jedan iznos is zavrse sa svim. Ajax je takodje priznao da njihovo medicinsko osoblje nije ucinilo sve sto se moglo kada je mali imao srcani. I zbog toga su voljni isplatiti £4.5 milliona porodici. Sa druge strane porodica jednostavno misli da je mali mogao da napravi veliku karijeru i Ajaxov medicinski odred je glavni krivac za sve sto se desilo. Dakle oni zele vise love i to je to...EDIT: Novinarcic je izbrisao komentare koji su pokazivali na njegovu glupu gresku :)
1 0
user1583752673
Ko sad sta nudi koliko, ko ce na sud?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi