FIFA zabranila Palmeirasu da nosi zelene dresove u finalu protiv Chelseaja

Neobična odluka

FIFA zabranila Palmeirasu da nosi zelene dresove u finalu protiv Chelseaja

E. Škorić

Međunrodna nogometna svjetska federacija (FIFA) nije ispunila želju brazilskog velikana.

Palmeiras je igrao protiv Chesleaja finale Svjetskog klupskog prvenstva i poražen je s 2:1 nakon produžetaka, a nogometaši ovog tima nastupali su u bijelim dresovima iako su planirali da nose svoje standardne zelene dresove.

Palmeiras na svojim zelenim dresovima podržava očuvanje zelenog okoliša, pa na njima piše "Por um futuro mais verde" ili u prevodu "Za zelenu budućnost", no službenici FIFA-e to su vidjeli kao političku konotaciju, što je zabranjeno imati istaknuto na dresovima prema pravila ove organizacije.

Zbog toga je brazilski klub bio dužan na turniru nastupiti u staroj verziji klupske uniforme bez “provokativnog” poziva na zaštitu prirode.

Pomalo bizarna odluka FIFA-e, a pojedini brazilski mediji su istakli da je promjena dresova bila jedan od razloga za poraz od Chelseaja, uvjereni da su igrači navikli da nose zelene dresove.

Top Komentari

Goran86
Fifa mafia politicka
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi