Abidal u Barcelonu dovodi Cityjevo čudo od djeteta?

Foden na meti Katalonaca

Abidal u Barcelonu dovodi Cityjevo čudo od djeteta?

E. Čaušević

Eric Abidal prije nekoliko dana izabran je za novog sportskog direktora Barcelone i čini se da je ozbiljno shvatio novi posao.

Abidal je prije nekoliko godina odlučio završiti svoju karijeru, ali je ostao najviše vezan za Barcelonu u kojoj je pružio najbolje partije karijere. Klub s Camp Noua se želio na neki način zahvaliti Francuzu na svemu i ponudio mu je mjesto sportskog direktora što je Abidal prihvatio.

Čini se da je Abidal ozbiljno shvatio svoj zadatak i već se "bacio" na posao. Prema pisanju španskih medija nekadašnji francuski fudbaler već je počeo praviti listu potencijalnih pojačanja Barce, a na njoj se nalazi i 18-godišnji igrač Manchester Cityja Phil Foden.

Za Fodena u Engleskoj kažu da će za nekoliko godina biti najbolji igrač na Otoku, a u omladinskim kategorijama pokazao je da se radi o vanserijskom igraču. Očito je da to zna i Abidal koji će pokušati ovog ljeta svim čudima da dovede Fodena u Barcelonu.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi