Haaland stigao, a Gabriel Jesus spakovao kofere: Brazilac ostaje u Engleskoj i pravi veliki transfer

Na meti Topnika

Haaland stigao, a Gabriel Jesus spakovao kofere: Brazilac ostaje u Engleskoj i pravi veliki transfer

E. Čaušević

Manchester City je jučer zvanično potvrdio da će Erling Haaland pojačati ovaj klub na kraju sezone.

Pola Evrope pokušalo je dovesti Haalanda na kraju sezone jer ima otkupnu klauzulu od 75 miliona eura, ali je Norvežanin na kraju odlučio da izabere Manchester City.

Građani su jučer na zvaničnoj stranici potvrdili da je s Haalandom sve dogovoreno i da će on na kraju sezone zvanično biti predstavljen kao novo pojačanje engleskog kluba.

To znači da će City vjerovatno da se riješi nekog od napadača u ekipi, a engleski mediji navode da će to gotovo sigurno biti Gabriel Jesus. Brazilac je svjestan da neće imati minutažu kao inače u narednoj sezoni i odlučan je da pronađe novi klub.

Njegova želje je ostanak u Premiershipu i kako stvari stoje to će se na kraju i desiti. Interes za njega pokazalo je nekoliko klubova, ali najkonkretniji je Arsenal koji je već krenuo u akciju.

Topnici su kontaktirali njegovog menadžera i jasno poručili da žele vidjeti Gabriela Jesusa na Emiratesu i da je on prva želja Mikela Artete u ljetnom prelaznom roku.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Kako je potvrdio Fabrizio Romano londonski klub je već napravio prvi korak, a uskoro se očekuje da pošalju i zvaničnu ponudu za Jesusa. Navodno, ni Brazilac nema ništa protiv odlaska u Arsenal koji je ove sezone bio najprijatnije iznenađenje u Premiershipu.

Njegov transfer sigurno bi olakšao i Arsenalov plasman u Ligu prvaka za koji se Topnici još uvijek bore i nalaze se u odličnoj situaciji.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mele
Pep je prodao Ferrana za 50 miliona, sad kupio Haalanda za 60, neko misli 75, ali otac njegov je dobio oko milion funti, agenti sigurno svoje, Bryne i Molde gdje je prije igrao imaju oko 2 miliona od toga. Vrijednost igraca je oko 150 miliona eura..Jos sad za Jesusa uzme 40 miliona, posao iz snova za City..zar ne ??Jos da nisu bacili 100 miliona na onoga sminkera, bilo bi jos bolje.
2 0
Goran86
Halland ako napravi i blizu onog sto je Dzeko bice dobro... Igrac koji je u BL malo malo povr bio u Engleskoj se nece naigrati, Jesus se vrti malehan je i tip igraca napadaca kojem Pep vjeruje ( posto bi on najradje igrao bez 9 ) cudan je izbor Hallanda kod Pepeta a bio je i Ibra svojevremeno pa zakucan za klupu.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi