Napadač koji je naslijedio Džeku u Romi za Mourinha ima samo riječi hvale
FOTO - EPA

Abraham uživa raditi sa Joseom

Napadač koji je naslijedio Džeku u Romi za Mourinha ima samo riječi hvale

Adnan Beganović

Engleski napadač Tammy Abraham na početku ove sezone pojačao je redove Rome.

U redove rimskog kluba stigao je iz Chelseaja, a u razgovoru za inostrane medije je istakao da nije razmišljao o napuštanju Premiershipa.

Međutim, nakon razgovora sa trenerom Rome Joseom Mourinhom, promijenio je svoj stav.

"Jose je imao veliki uticaj na moju odluku. Imao je jasan cilj, a nakon razgovora sam apsolutno poželio biti dio njegovog projekta", izjavio je Abraham.

Engleski napadač je dosad ukupno za Romu postigao četiri pogotka, a istakao je da uživa raditi kod karizmatičnog portugalskog stručnjaka.

"Uživam u Romi, uživam raditi sa Mourinhom. Kod njega sam što se tiče taktike u ovih nekoliko sedmica naučio više nego kroz cijelu svoju karijeru", istakao je napadač rimske ekipe.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Osim za Chelsea ovaj 24-godišnji napadač u dosadašnjoj karijeri je nastupao za Aston Villu, Swansea i Bristol City.

Na kraju dodajmo da se Roma nakon sedam odigranih kola u Seriji A nalazi na 4. mjestu tabele sa 15 osovjenih bodova. Šest više ima vodeći Napoli, dok je Milan drugoplasirani sa 19, a Inter trećeplasirani sa 17 osvojenih bodova.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

GiS
Ovaj Abraham zabio 2 gola do sad, Džeko rotacije igra i već 6 golova zabio, ne može mu ni kopače očistiti. Nebo i zemlja.
4 0
user1614932756
Jes im ga chelzi uvalio samo ce englezi rec da je dobar iako nije englez al nastupa za reprezentaciju.kloc igrac
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi