Abraham tragičar Chelseaja: Liverpool nakon penala osvojio Superkup Evrope

Adrian odbranio odlučujući penal

Abraham tragičar Chelseaja: Liverpool nakon penala osvojio Superkup Evrope

A. Čaušević

Ovogodišnje izdanje evropskog Super kupa igralo se u Istanbulu, a snage su odmjerili Liverpool i Chelsea. Nakon produžetaka rezultat je bio 2:2, a do pobjede preko penala stigao je Liverpool.

U uvodnim minutama nešto konkretniji je bio prvak Evrope, a prvu šansu na utakmici imao je Mohamed Salah čiji je prizemni udarac s desne strane u 16. minuti bez većih problema ukrotio Arrizabalaga.

Nakon toga kontrolu na sredini terena počeo je da preuzima Chelsea, sjajnu utakmicu u tim momentima igrali su N'Golo Kante i Christian Pulišić. Bolja igra Plavaca krunisana je golom u 36. minuti kada je pogodio Oliver Giroud.,

U 41. minuti Pulišić je sjajnom solo dionicom matirao Adriana, ali se prethodno našao u ofsajd poziciji te je njegov gol opravdano poništen.

Redsi su izjednačili na startu drugog dijela. Juergen Klopp je na pauzi ubacio Roberta Firmina koji je u 48. minuti ostavio loptu Sadiu Mane koji iz drugog pokušaja matira Kepu i poravnava na 1:1.

Uslijedio je period bez većih uzbuđenja. Na prvu narednu veliku priliku čekalo se do 76. minute kada su Kepa i prečka poslije pokušaja Mohameda Salaha i Virgila van Dijka sačuvali gol ekipe iz Londona.

U posljednjih 10-ak minuta nešto opasniji je bio osvajač Evropske lige. Imali su izabranici Franka Lamparda nekoliko dobrih situacija pred protivničkim golom, ali nisu uspjeli zatresti mrežu.

Regularnih 90 minuta okončano je rezultatom 1:1 pa su se na istanbulskom Vodafone Parku igrali produžeci.

Liverpool je odlično otvorio prvi produžetak i nakon pet minuta poveo sa 2:1 kada je sjajan gol postigao Mane. No, samo pet minuta kasnije Chelsea je izjednačio na 2:2. Abraham je izborio penal, a siguran s bijele tačke bio je Jorginho.

U drugom produžetku Chelsea je imao zicer preko Abrahama, ali ostalo je 2:2, te smo pobjednika saznali nakon penala. Prvi penal izveo je Firmino koji je pogodio za 1:0. Za Chelsea u prvoj seriji šutao je Jorginha koji pogađa sigurno za 1:1.

Drugu seriju otvorio je Fabinho i pogodio za 2:1. Zatim je šutirao Barkley i poravnao na 2:2. Treći penal za Redse izveo je Origi i pogodio uz dosta sreće za 3:2. Mount je potom uzeo loptu i izjednačio na 3:3.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Za Liverpool četvrtu seriju otvorio je Alexander-Arnold i pogodio za 4:3. Penal za Chelsea izveo je Emerson i sigurno pogodio za 4:4. Petu seriju otvorio je Salah i lagano je savladao Kepu za 5:4. Odlučujući penal za Chelsea izveo je Abraham, ali je Adrian odbranio i donio Redsima trofej Superkupa.

Liverpoolu je ovo četvrti Super kup u klupskoj historiji, dok je Chelsea ostao na jednom osvojenom trofeju.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

dragonBH
naprijed Liverpool !!!
0 15

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi