Abramovič definitivno prodaje Chelsea, odredio je i cijenu

Londonski klub kupio je 2003. godine

Abramovič definitivno prodaje Chelsea, odredio je i cijenu

E. Škorić

Ruski milijarder Roman Abramovič analizira mogućnost prodaje Chelseaja već mjesecima, a prema Bloombergu je poznata i cijena londonskog kluba i sve je izglednije da će popularni Plavci dobiti novog vlasnika.

Američka novinska organizacija tvrdi da je Abramovič već odbacio ponudu od 2,3 milijarde funti i očekuje da klub proda za tri milijarde funti (oko 3,4 milijarde eura).

Uprkos činjenici da bi odbačena vrijednost bila rekordna prodaja za neki sportski klub, Abramovič će radije čekati početak nove godine, kako bi dobio na cijeni.

Bloomberg je saopštio da je Rus počeo restrukturiranje imovine da bi je zaštitio u slučaju sankcija Sjedinjenih Američkih Država.

"Predstavnici Romana Abramoviča odbili su više zahtjeva za komentar ove priče i insistirali su da svaka komunikacija prođe kroz advokate, koji su takođe odbili da komentarišu čitavu priču", navodi se u tekstu Bloomberga.

Abramovič je Chelsea kupio za "samo" 140 miliona funti 2003. godine, ali u proteklih 15 godina je ovaj klub od prosječnog u Engleskoj postao jedan od najboljih i trenutno je priznat širom svijeta, s velikom bazom navijača, velikim trenerima i nogometašima, kao i sa ambicijama koje su uistinu ogromne.

On je u Chelsea uložio oko 1,1 milijardu funti i s velikom potrošnjom je uspio da promijeni iz korijena klub koji je prije njegovog dolaska posljednji trofej osvojio 1955. godine. Po mnogima je tvorac lude "trke" koju godinama gledamo u Engleskoj između nekoliko klubova, a radi se o skupocjenim pojačanjima.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Inače, posljednji put je Abramovič dao intervju prije 12,5 godina. Ono što je zanimljivo, jedan od najbogatijih Rusa je kupio kuće u Aspenu, Moskvi, New Yorku, Tel Avivu, Londonu...

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

mer12
ja kluba i S...a, jel stvarno imaju fenomeni koji navijaju za klub ovakvog tipa...
10 17
king11
meni je chelsaea bi simpatičan prije abramoviča dok je kapiten bio denis wise
10 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi