Zvijezde Reala pale u zaborav: Kovačić izabrao najboljeg igrača s kojim je igrao

Uživa u Chelseaju

Zvijezde Reala pale u zaborav: Kovačić izabrao najboljeg igrača s kojim je igrao

Endin Čaušević

Hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić ovog ljeta odlučio je napustiti Real Madrid i do kraja ove sezone će igrati u Chesleaju na posudbi.

Kovačić se veoma brzo uklopio u igru londonskog kluba i jasno je da Maurizio Sarri ozbiljno računa na njega. Ukoliko hrvatski veznjak nastavi s ovakvim igrama jasno je da će Plavci otkupiti njegov ugovor na kraju ove sezone od kraljevskog kluba.

Iako je tu tek nekoliko sedmica Kovačić ne krije oduševljenje zbog dolaska u klub poput Chelseaja. U Real Madridu je imao priliku igrati s nekim od najboljih igrača svijeta, ali priznao je da je sve to palo u vodu kada je na sceni vidio Edena Hazarda.

"Kada sam došao u klub nisam znao da je Hazard tako dobar. On je vjerovatno najbolji igrač s kojim sam igrao. Stvari koje on radi su nevjerovatne. Pomaže ekipi i nadam se da će nastaviti tako ili čak bolje jer vjerujem da je sposoban da igra još bolje", rekao je Kovačić.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti