Abramovič pobjegao u Izrael zbog problema s britanskom vizom

Kupuje kuću u Tel Avivu?

Abramovič pobjegao u Izrael zbog problema s britanskom vizom

Endin Čaušević

Vlasnik Chelseaja, Roman Abramovič, nalazi se u velikim problemima jer još uvijek nije dobio novu britansku vizu i ne može se vratiti u London.

Britanske vlasti nisu dozvolile ruskom tajkunu ulazak u zemlju nakon što mu viza još uvijek nije produžena. Abramovič je predao zahtjev za novu vizu prije nekoliko sedmica, ali još uvijek nema mogućnost da se vrati u London.

Iz Engleske su poručili da je njegova viza na čekanju dok se ne provjeri kako je stekao svoje milijarde. Prema pisanju engleskih medija Abramovič je veoma zabrinut zbog ove istrage i odlučio je da imigrira u Izrael.

Navodno, Abramovič je odlučio da kupi kuću u Tel Avivu jer prema svemu sudeći više se neće vračati u Englesku. Još uvijek nije jasno šta će biti sa Chelseajem, ali sigurno da će sva ova situacija škoditi klubu sa Stamford Bridgea.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Abramovič se odlučio za Izrael jer je u prošlosti ostvario dobre odnose sa ovom zemljom, a čak je donirao i preko 500 miliona dolara za Jevreje u Izraelu i Rusiji.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

PeppermintSA
A možda zato što je i sam Jevrej? Ono što je frapantno jeste da je Engleska tobože sad počela ispitivati porijeklo njegove imovine, a lik stotine i stotine miliona upumpao u njihovu privredu i fudbal. Licemjerstvo par eksalans. Meni je uvijek bio simpatičan.
8 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi