Abramovič počinje dijeliti otkaze: Poznata prva žrtva!

Ruski tajkun donio odluku

Abramovič počinje dijeliti otkaze: Poznata prva žrtva!

Vlasnik Chelseaja Roman Abramovič pronašao je prvu žrtvu za lošu situaciju na Stamford Bridgeu.

Otkaz je spreman Michaelu Emenalu, sportskom direktoru Chelseaja, koji se smatra za najvećeg krivca što je u posljednje vrijeme londonski klub imao lošu transfer politiku.

Emenalo je bio čovjek od Abramovičevog povjerenja, kojeg je očigledno prokockao brojnim nelogičnim potezima koje je povlačio u posljednje vrijeme.

Nigerijac je optužen za lošu klupsku politiku i slanje mnogih talentovanih igrača na posudbe s kojih se većina nikada nije vratila na Stamford Bridge.

Osim toga, u njemu Plavci vide najvećeg krivca za dovođenje nekoliko fudbalera koji su se pokazali kao promašene investicije. Tu se prije svega misli na Luisa, Cuadrada i Salaha, ali i Falcaa i Djilobodjija, čiji je dolazak u London iznenadio sve navijače ovog kluba.

Emenalo se već neko vrijeme nalazi na meti kritika, a nedavno se i sam oglasio povodom toga. Sportski direktor Chelseaja je tada izjavio da neki igrači jednostavno nisu dovoljno spremni za Chelsea, te da su posudbe jedini način da se oni dovedu na potreban nivo.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Bilo kako bilo, Emenalu će se Abramovič zahvaliti prije nego Joseu Mourinhu, za kojeg se također već sedmicama piše da na rubu otkaza.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.