Abramoviču nije dozvoljen ulaz u Veliku Britaniju - viza nije produžena

Oligarh mora objasniti kako je stekao milijarde

Abramoviču nije dozvoljen ulaz u Veliku Britaniju - viza nije produžena

Endin Čaušević

Pred Chelseajem slijedi veoma burno ljeto nakon očajne sezone u kojoj ovaj tim nije uspio da izbori plasman u Premiership. Međutim, vlasnik kluba Roman Abramovič ima mnogo veće probleme trenutno od Chelseaja.

Naime, ruskom tajkunu nije dozvoljen ulaz u Veliku Britaniju jer mu još uvijek nije odobrena nova viza. Abramovič je prije nekoliko sedmica predao zahtjev da mu se produži boravišna viza u Engleskoj, ali još uvijek nije dobio potvrdu da se može vratiti u London.

Iz Moskve su osudili ove poteze iz Engleske i poručili da stvar koja će još više pokvariti odnose Rusije i Velike Britanije koji su u posljednjih nekoliko mjeseci veoma zategnuti. Abramovič je tražio odgovore zbog čega mu se viza nije odobrila, a dobio je jednostavan odgovor da još uvijek nije došao na red.

Međutim, engleski mediji prenose da su mu poručili iz Velike Britanije da mora dokazati kako je stekao svoje milijarde jer je trenutno 13. najbogatiji čovjek na Otoku. Britanci žele da zaustave pranje novca, a istraga se posebno odnosi na ruske tajkune.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Od 2015. godine u Velikoj Britaniji imaju pravo da odbiju izdati vize ljudima za koje vjeruju da su ilegalno stekli svoja bogatstva. Upravo zbog toga do istrage je došao i vlasnik Chelseaja.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi