Ništa od ostanka u Chelseaju: Morata već dogovorio sve s novim klubom

Ponovo u Seriji A?

Ništa od ostanka u Chelseaju: Morata već dogovorio sve s novim klubom

E. Čaušević

Španski napadač Alvaro Morata pred početak ove sezone stigao je u Chelsea kao veliko pojačanje iz Real Madrid za 60 miliona funti.

Iako je Chelsea izdvojio veliki novac za Moratu na kraju ovaj napadač nije uspio da ispuni očekivanja na Stamford Bridgeu. Morata je u sezoni iza nas u dresu Plavaca odigrao 45 utakmica i uspio je da postigne za njega "skromnih" 15 golova.

Iz Chelseaja su odmah poručili da su mnogo više očekivali od skupo plaćenog Morate, a u posljednje vrijeme se sve više priča o tome da će već ovog ljeta pustiti Španca da ide. Navodno, interes je pokazalo nekoliko klubova, no Morata se najviše povezuje s Juventusom gdje je već igrao.

Kako piše The Sun, Morata je već razgovarao s čelnicima Juventusa i dogovorio uslove ugovora, a sada je na Chelseaju i Staroj dami da se dogovore oko visine obeštećenja. Plavci su spremni da puste Moratu, ali u slučaju da Juve plati 52 miliona funti za njega.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Također, razlog što Chelsea želi prodati Moratu jeste da žele dati više prostora Michyju Batshuayiju koji je oduševio na posudbi u Dortmundu.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi