Rade Krunić skroz izostavljen iz tima, ali je na meču Milan - Cagliari briljirao drugi dečko iz BiH!
Rade Krunić nije bio u konkurenciji za utakmicu, vjerovatno zbog potencijalnog transfera.

Coppa Italia

Rade Krunić skroz izostavljen iz tima, ali je na meču Milan - Cagliari briljirao drugi dečko iz BiH!

E. Ganibegović

AC Milan plasirao se u četvrtfinale italijanskog kupa 4:1 pobjedom protiv Cagliarija. Rade Krunić je potpuno izostavljen iz tima, no u dresu Milana briljirao je drugi fudbaler rođen u Bosni i Hercegovini.

Igrala se šesta minuta kada je Cagliari tražio penal. Sudac Alessandro Prontera je konsultovao VAR i utvrdio da penala nema.

Do vodstva Milan dolazi u 29. minuti. Theo Hernandez je asistirao, a pogodio je Luka Jović. Gol je nakon VAR potvrde potvrđen.

Igrala se 42. minuta kada je Theo Hernandez opet bio u ulozi asistenta, a napadač rodom iz Bijeljine, Luka Jović, povisio na 2:0.

Luka Jović na sjajan način otvorio 2024. godinu. 

Rezultat je na 3:0 promijenjen u 50. minuti. Chaka Traore je pokupio jednu loptu u kaznenom prostoru i pogodio.

Do kraja smo vidjeli utješni gol gostiju koji je u 88. minuti postigao Azzi, te još jedan pogodak Milana i to preko Leaa u nadoknadi. Tako je Milan ostvario plasman u četvrtfinale, gdje će igrati protiv boljeg iz duela Atalante i Sassuola.

Oglasi

Stefano Pioli izostavio Radeta Krunića

Večeras u kombinaciji upšte nije bilo Radeta Krunića. Nakon što je Foćak posljednjih šest utakmica presjedio na klupi, večeras je bio na tribinama.

Inostrani mediji nagađaju da je razlog taj što završava transfer. Podsjetimo, za njega su zainteresovani Lyon i Fenerbahče. Drugi pak nagađaju kako je razlog izostanka navodna povreda leđa, o čemu još nema zvanične potvrde. 

Također, svakako ne treba zaboraviti tvrdje da je navodno u prošloj utakmici odbio da uđe u igru. Ako je to istina, sigurno je da ga je Stefano Pioli mogao kazniti na ovaj način.

Bilo kako bilo, izvjesno je da ćemo već od ovog mjeseca Radeta Krunića gledati u nekom drugom timu. Ostat će upisan u historiju kao još jedan Bosanac koji je osvojio Seriju A.

Posljednju utakmicu za Milan Rade Krunić je igrao 28. novembra u porazu 1:3 od Borussije Dortmund u Ligi prvaka. Nakon toga, kao što smo već rekli, šest utakmica je presjedio na klupi.

Coppa Italia, osmina finala:

AC Milan - Cagliari 4:1 (Jović 29', 42', Traore 50', Leao 90+2'; Azzi 88')

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Bhf
J ebo vas on.On nije iz BiH.On je iz srbije cim jenodabrao njih da igra.Tip nije vrijedan paznje.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi