Jugoslavija ili Fenerbahče? Osim Krunića dolazi veliki Džekin prijatelj, Edin već dao odobrenje!
Nakon Džeke, Livakovića, Tadića i Zajca, još jedan igrač iz ex-Yu bi mogao u Fener.

Crnogorac u Feneru?

Jugoslavija ili Fenerbahče? Osim Krunića dolazi veliki Džekin prijatelj, Edin već dao odobrenje!

Eldar Ganibegović

U Fenerbahčeu imamo priliku gledati četiri igrača porijeklom iz bivše Jugoslavije, a u januaru bi se taj broj mogao popeti na pet ili šest. Inostrani mediji prenose kako je Edin Džeko već dao zeleno svjetlo za dolazak svog velikog prijatelja.

Fenerbahče ove sezone ide po titulu u Turskoj. Glavni igrači su porijeklom s ovih prostora, a to su Edin Džeko, Dušan Tadić, Dominik Livaković i Miha Zajc.

Edin Džeko je kapiten i prvi strijelac ekipe, Dušan Tadić hrani njega i saigrače asistencijama, postigne i neki gol, dok je Dominik Livaković zadužen za čuvanje svog gola.

Sada bi im se u januaru mogao pridružiti još jedan igrač s prostora bivše Jugoslavije. U pitanju je crnogorski defanzivac i veliki prijatelj našeg Edina Džeke, Stefan Savić.

Edin Džeko i Stefan Savić zajedno su igrali u Manchester Cityju, ukupno na 15 utakmica. 

Kako inostrani mediji prenose, Fenerbahče je već dao zvaničnu ponudu za Savića. Edin Dćeko je dao zeleno svjetlo.

Istanbulski velikan očekuje da će Savić riješiti neke probleme s Atleticom. Ugovor mu traje do kraja ove sezone i visina obeštećenja ne bi trebala biti velika.

Oglasi

Rade Krunić želja Fenerbahčea i Lyona

Gotovo pa izvjesno je da će Rade Krunić napustiti AC Milan. Fočak je želja Fenerbahčea i Lyona, a ostaje da vidimo gdje će završiti.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine se još i ljetos povezivao s Fenerom. Inostrani mediji tvrde da sada Turci nude tri miliona eura, no u Milanu žele duplo veći iznos.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Ukoliko Stefan Savić i Rade Krunić dođu u Fenerbahče, ovaj tim će imati ukupno šest igrača iz pet zemalja bivše Jugoslavije. Falit će im onda još samo po jedan igrač iz Sjeverne Makedonije i s Kosova. 

Top Komentari

DDG
Dobro je da je “Dćeko” dao zeleno svjetlo.
0 1
makelele
Janjičari
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi