Rade Krunić ima novi klub - Velikan s Ex-Yu igračima kreće na titulu prvaka!
Došlo je vrijeme da se Rade Krunić oprosti od Milana (Foto: EPA)

Bh. reprezentativac seli u Tursku

Rade Krunić ima novi klub - Velikan s Ex-Yu igračima kreće na titulu prvaka!

Midhat Šljivak

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Rade Krunić (30) karijeru će nastaviti u redovima turskog Fenerbahčea. Ugledna novinarka Elis Buse Arac objavila je večeras kako će istanbulski velikan odmah po otvaranju transfer pijace objaviti dovođenje bh. fudbalera.

Rade Krunić po svemu sudeći napušta AC Milan. Nakon četiri i po godine saradnje došlo je vrijeme za rastanak, a novi tim reprezentativcu Bosne i Hercegovine bit će turski velikan Fenerbahče.

Ovu vijest večeras je potvrdila ugledna turska novinarka koja prati Fenerbahče Elis Buse Arac.

"Rade Krunić bit će ozvaničen kao novi igrač Fenerbahčea odmah po otvaranju zimskog prelaznog roka", saopštila je ona.

Oglasi

Nisu poznati detalji ugovora i cifra koju će zaraditi AC Milan, ali ono što je poznato je to da će reprezentativac Bosne i Hercegovine u Istanbulu zarađivati tri i po miliona eura.

Krunić je ove sezone odigrao 14 utakmica za Rossonere i nema značajnog učinka. Ukupno je za Milan odigrao 139 utakmica uz učinak od tri gola i šest asistencija.

Najveći uspjeh svakako je osvajanje titule prvaka u sezoni 2021/2022 i to mu je najsjajniji detalj karijere u kojoj je još igrao za Sutjesku, Veronu, Borac Čačak, Donji Srem i Empoli.

Fenerbahče kao bivša Jugoslavija

Rade Krunić će dolaskom u Fenerbahče povećati broj igrača iz bivše Jugoslavije koje je proteklih mjeseci angažovao turski tim.

Prvi je došao kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko, a za njim i kapiten reprezentacije Srbije Dušan Tadić.

Da ne bi bili usamljeni u velikom gradu klub se pobrinuo dovođenjem hrvatskog čuvara mreže Dominika Livakovića, pa će Krunić dodatno povećati Ex-Yu koloniju.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Lako bi se moglo desiti da ona postane još i veća jer klub iz Istanbula navodno pregovara s madridskim Atleticom oko crnogorskog štopera Stefana Savića.

Fener s jugoslovenskim snagama kreće po titulu prvaka koju čekaju već jednu deceniju i vidjet ćemo hoće li je uspjeti preoteti velikom rivalu Galatasarayu.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

PRESEDAN
Jedan od najvećih ublehaša u repci,jel to fočak, nema tu hajra.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi