Giroud je ugledao svoj broj na semaforu, a onda je cijeli svijet vidio njegovu reakciju

Nije bio baš sretan

Giroud je ugledao svoj broj na semaforu, a onda je cijeli svijet vidio njegovu reakciju

Endin Čaušević

Napoli i Milan odigrali su sinoć veliki derbi u okviru 10. kola Serije A koji je na kraju završen rezultatom 2:2. U ekipi gostiju najbolji je bio Olivier Giroud koji je postigao dva gola, no u samom finišu meča bio je vidno bijesan kada je vidio šta je Stefano Pioli odlučio da uradi.

Derbi starih rivala na stadionu Diego Maradona ponudio je ljubiteljima fudbala odličan meč, te četiri gola, a na kraju su Napoli i Milan podijelili bodove odigravši 2:2.

Milan je briljirao u prvom poluvremenu nakon kojeg je imao vodstvo od 2:0 i činilo se da je Napoli na koljenima i da tri boda idu na sjever Italije, no aktuelni prvak uspio je da se "probudi" u drugom poluvremenu.

U dresu Rossonera sjajan meč odigrao je iskusni francuski napadač Olivier Giroud koji je postigao oba gola. Giroud je prvo u 22. minuti zabio gol za vodstvo Milana od 1:, a samo devet minuta kasnije udvostručio je prednost gostujuće ekipe.

No, Napoli je golovima Politana i Raspadorija u drugom dijelu uspio da dođe do 2:2. U finišu su oba tima krenula po puni plijen, a desetak minuta pred kraj meča ponovo se u centru pažnje našao Giroud.

Oglasi

Naime, trener gostujućeg tima Stefano Pioli u 81. minutu odlučio je napraviti dvostruku izmjenu, a teren su napustili Rafael Leao i Giroud kojem ta odluka nikako "nije sjela".

Giroud je vidio svoj broj na semaforu kojeg je u zrak digao četvrti sudija i svoj bijes jednostavno nije mogao sakriti, te su svi jasno vidjeli koliko je Francuz ljut što ga je Pioli odlučio izvesti iz igre.

Pioli je umjesto Girouda na teren uveo Okafora, dok je Luka Jović zamijenio Leaa, no oni nisu uspjeli napraviti nikakvu bitniju promjenu i do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao, te je ostalo 2:2.

Nije ni čudo što se Giroud toliko bunio zbog izmjene jer je ovaj 37-godišnjak ove sezone ponajbolji igrač Milana. Na devet mečeva u Seriji A dao je šest golova i dodao tri asistencije.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Milan je sada treći na tabeli Serije A sa 22 boda i ima tri boda manje od lidera Intera. Napoli je trenutno četvrti sa 18 osvojenih bodova nakon deset odigranih kola u novoj sezoni.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi