Di Marzio otkrio Krunićevu "tajnu"

Sastanak koji se nije mogao odgoditi

Di Marzio otkrio Krunićevu "tajnu"

Endin Čaušević

Rade Krunić nije se pojavio na okupljanju reprezentacije Bosne i Hercegovine pred mečeve protiv Lihtenštajna i Portugala iako je to bilo najavljeno, ali je na kraju ostao u Milanu kako bi se oporavio od povrede, a ispostavilo se da je i imao obaveze koje nije mogao da odgodi.

Krunić se našao na spisku Save Miloševića za mečeve koji očekuju našu reprezentaciju u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, ali zbog povrede iskusni veznjak neće moći pomoći Zmajevima.

Međutim, Milošević je najavio da bi se bez obzira na povredu Krunić mogao pojaviti na okupljanju na Ilidži, ali se to nije desilo jer je igrač Milana nakon dogovora sa strukom odlučio da ostane u Italiji.

Krunić se oporavlja od povrede i trebao bi biti spreman već za naredni meč Milana nakon reprezentativne pauze, ukoliko ne bude nekih nepredviđenih stvari, a u međuvremenu odradio je jednu jako bitnu stvar za svoju karijeru. 

Naime, ugledni novinar Gianluca Di Marzio objavio je danas da je Krunić imao sastanak s čelnicima Milana, a glavna tema bio je novi ugovor bh. reprezentativca.

Oglasi

Krunić je jutros imao sastanak s čelnicima Milana i to je bila očito obaveza koju se nije mogla odgoditi. Prioritet je novi ugovor u Milanu koji bi uskoro on trebao potpisati.

Iskusni bh. reprezentativac s Rossonerima ima trenutno ugovor do ljeta 2025. godine, ali Stefano Pioli je poručio da je on važan dio njegovog tima i da je saglasan da se Krunićev ugovor produži.

Krunić ima trenutno platu od 1.5 miliona eura godišnje, a kako stvari stoje s Milanom će produžiti ugovor do ljeta 2027. godine, te će dobiti i znatno veću platu od trenutne. Di Marzio piše da će Krunićeva plata iznositi tri miliona eura na godišnjem nivou.

U Milanu još uvijek nisu donijeli konačnu odluku jer uzimaju u obzir da Krunić ima 30 godina i da bi im uslovi koje traži bh. fudbaler mogli biti preskupi na duge staze.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Krunić bi s čelnicima Milana trebao održati ponovo sastanak za nekoliko dana kada će saznati odluku da kluba da li će mu ponuditi novi ugovor po uslovima koje on traži ili ne.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi