Milan u derbiju bez nekolicine važnih igrača, Krunić ponovo starter

Rossoneri čekaju Napoli

Milan u derbiju bez nekolicine važnih igrača, Krunić ponovo starter

Edmir Škorić

Milan će sutra navečer u derbiju kola ugostiti Napoli.

Rossoneri su drugi na tabeli, njihov primarni cilj je plasirati se u Ligu prvaka, ali još postoji nada da mogu sezonu okončati kao prvi i tako osvojiti Scudetto nakon više od decenije čekanja.

Trenutno trener Rossonera Stefano Pioli ima velikih problema zbog nedostatka brojnih igrača. Povrede uveliko kroje sastav Milana, pa će i sutra nedostajati nekoliko igrača.

Nakon povreda vratili su se Theo Hernandez, Hakan Calhanoglu i Ante Rebić, ali Hrvat najvjerovatnije neće početi meč.

Dostupni su i Davide Calabria i Alessio Romagnoli, ali opet bi trebali biti na klupi, jer nisu u potpunosti u formi, pa Diogo Dalot ostaje na poziciji desnog beka, a Kjaer i Tomori će igrati na poziciji stopera.

Zlatan Ibrahimović, Mario Mandžukić, Ismael Bennacer i Daniel Maldini i dalje su van stroja, pa Rafael Leao ostaje jedini dostupni napadač.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Također, Rade Krunić koji igra sve bolje, najavljen je od prve minute. Krunić je prošlog vikenda zabio sjajan gol iz slobodnjaka u pobjedi nad Veronom.

Najavljeni sastav Milana za sutra: G Donnarumma; Dalot, Kjaer, Tomori, Hernández; Kessie, Tonali; Castillejo, Calhanoglu, Krunić; Leao

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

tbra
Naigra se rade
9 0
dinass
Bio je dobar protiv ManU
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi