AC Milan otpustio Giampaola, nasljednik je nekadašnji trener Intera

Prenose svi ugledni italijanski mediji

AC Milan otpustio Giampaola, nasljednik je nekadašnji trener Intera

AC Milan je otpustio dosadašnjeg šefa stručnog štaba Marca Giampaola, pišu svi ugledni italijanski mediji. 

Giampaolo je stigao u klub ljetos uz veliku sumnju navijača Milana obzirom da se radi o treneru koji nikada nije imao tako velik angažman.

Njihove sumnje u pogledu rezultata Milana pod vodstvom novog trenera su se ispostavile kao tačne, odnosno Giampaolo je s klubom imao vrlo slab početak sezone, pa je otkaz bio sasvim očekivan.

Kako prenose pomenuti izvori, njegov nasljednik će biti nekadašnji trener Fiorentine i Intera Stefano Pioli. Danas bi klub sa San Sira sve zvanično trebao da objavi.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inače, ovaj slavni klub se nakon sedam odigranih kola u italijanskom šampionatu nalazi tek na 13. poziciji sa devet osvojenih bodova. Zanimljivo da se Giampaolo od klupe oprašta nakon pobjede. Njegov Milan je prije tri dana porazio u gostima Genovu sa 2:1.

Od sezone 2013/14 ovo je za Milan već osmi trener, a u tom periodu je osvojen jedan trofej i to onaj u Superkupu Italije 2016. godine.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije