Otkrivene plate igrača Milana: Krunić zarađuje više od Diaza, Ibrahimović bez premca

Ko ima najviše, a ko najmanje?

Otkrivene plate igrača Milana: Krunić zarađuje više od Diaza, Ibrahimović bez premca

E. Škorić

Portal Calcio e Finanza otkrio je bruto i neto zaradu nogometaša Milana.

Na vrhu je švedska zvijezda Zlatan Ibrahimović koji dobija sedam miliona eura po sezoni, a na drugom mjestu je defanzivac Alessio Romagnoli sa zaradom od 5,5 miliona eura, no mnogi navijači ovog tima smatraju da nije zaslužio da bude jedan od najplaćenijih u timu iako je kapiten.

Slijede Ante Rebić i Olivier Giroud sa 3,5 miliona eura po sezoni, dok Alessandro Florenzi, koji je ovog ljeta stigao iz Rome na posudbu, ugovorom ima zagarantovana tri miliona eura po sezoni.

Sjajni golman Mike Maignan ima 2,8 miliona, Tiemoue Bakayoko 2,5 miliona, a Franck Kessie 2,2 milione eura, ali on odavno nije zadovoljan i klub pokušava da mu da novi ugovor, no veznjak inzistira na duplo većoj plati.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Najmanje plaćen igrač u prvom timu je mladi ofanzivac Daniel Maldini, sin legendarnog Paola Maldinija, koji ima 300.000 eura godišnje, a upravo je on nedavno protiv Spezije postigao prvijenac za Rossonere.

Bh. reprezentativac Rade Krunić ima 1,1 milion eura, više nego Brahim Diaz, nova desetka i igrač koji briljira. Diaz ima 0,5 miliona eura, te je definitivno sramota da se, s obzirom na učinak i na igre, nalazi na samom dnu platne liste Milana.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Krivaja Zavidovići
E moj Škoriću amateru jedan. Pa Real ga doveo iz Sitija sa 19 godina i potpisao je dugogodišnji ugovor. I normalno je da mlad i neafirmisan igračić ima ugovor od nekoliko stotina hiljada eura. Šta misliš da treba klinac odmah da dobije ugovor od par miliona? E sad, to što je on početkom ove sezone eksplodirao, to je drugi padež. Milan će ga otkupiti sigurno (otkupna klauzula je 22 miliona €) i dati mu ugovor nekoliko puta veći od sadašnjeg. Ako nastavi sa dobrim partijama Real će ga vratiti nazad (povratna klauzula 27 miliona €) pa će dobiti ugovor i 10-12 puta veći od sadašnjeg...
7 1
Asim
vi novinar ste svi blesni ,zast gleda te neciju platu.Sram vas biilo
0 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi