Milan savladao Speziju, Maldini ispisao historiju

Serija A - 6. kolo

Milan savladao Speziju, Maldini ispisao historiju

H. Zilić

Šesto kolo Serije A ponudilo je duel Spezije i Milana koji je končan rezultatom 1:2.


Prvo poluvrijeme je donijelo zanimljiv fudbal. Igralo se otvoreno sa nekoliko dobrih prilika pred oba gola, ali mreže su mirovale i na odmor se otišlo sa 0:0.

U nastavku slična igra na terenu, a gledaoci su vidjeli i golove.

Rossoneri su poveli u 48. minuti golom Daniela Maldinija čime je ispisana historija evropskog fudbala.

Daniel je danas dobio prvi put šansu da zaigra kao starter na meču Serije A, a na početku drugog dijela glavom je loptu smjestio u mrežu Spezije za radost Rossonera. Posebna radost vidjela se na licu njegovog oca Paola, koji obnaša funkciju direktora kluba. Daniel je nastavio tradiciju porodice Maldini na San Siru. Počelo je od njegovog djeda Cesarea koji je 1954. zaigrao za Milan, a od 1985. godine igrao je Cesarov sin Maldini, da bi danas evo došao red i na unuka Daniela.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Nakon gola Maldinija, Spezija je imala nekoliko lijepih akcija prilika, pokušavali su doći do izjednačenja, a kruna svega stigla je u 80. minuti kada je Verdi pogodio za 1:1.

Rossonere pogodak domaćih nije puno poremetio, imali su jasan cilj u ovoj utakmici, a to su tri boda i ostanak na vrhu tabele, a do pobjede dolaze u 87. minuti kada Diaz pogađa za konačnih 1:2.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

dinass
Jest se Diaz raspuco.Svaka cast za Maldinije,ne pada kruska daleko od stabla.
4 0
Salence
Za one što su žalili za Hakanogluom...rekoh već da nije bio ni na 50% onog šta Milanova desetka treba ,i da će Diaz u pola sezone prebaciti njegov učinak u golovima i asistencijama za cjelu sezonu.I sem tog....pitanje je koliko se Inter usrećio što ga je uzeo za 7 mil. po sezoni,iako besplatno.Sezona je još duga,duga,sve dođe na svoje ,pa će i taj slučaj.Pioli otvorio utakmicu s previše rizika,preslab sastav,bez zamjena bi ostalo 0:0.Diaz top,Toanli top,Kessie flop,Giroud nije ni vidio loptu....rekli bismo...provukli se na guzove...3 punkta su tu Forza Milan!!!
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti