Liga prvaka izborena, ali navijači nezadovoljni - Ultrasi Milana spremaju protest na narednom meču

Protiv Genoe

Liga prvaka izborena, ali navijači nezadovoljni - Ultrasi Milana spremaju protest na narednom meču

Eldar Ganibegović

AC Milan je izborio plasman u Ligu prvaka, no navijači i dalje imaju razloga da ne budu zadovoljni. Stoga pripremaju i protest na sljedećoj utakmici.

Dopisnik Sky Sport Italia Peppe Di Stefano tvrdi da bi ultrasi Milana mogli organizirati "tihi" protest na utakmici Serije A protiv Genoe u nedjelju, jer zahtijevaju "jasnoću" oko budućnosti kluba i u pogledu sljedećeg trenera.

Rossoneri su matematički osigurali mjesto u Ligi prvaka prošlog vikenda i uživaju u prednosti od pet bodova u odnosu na trećeplasirani Juventus sa samo četiri preostale utakmice.

Međutim, očigledno raste napetost među navijačima koji s nestrpljenjem čekaju da klub izabere Piolijevu zamjenu s obzirom da se očekuje da će talijanski trener biti smijenjen na kraju sezone.

Pepe Di Stefano iz Sky Sport Italia otkrio je da bi Ultrasi čak mogli da protestuju u sledećoj utakmici Serije A .

"Ultrasi bi mogli šutjeti ili čak protestovati jer žele jasnoću o budućnosti Milana", rekao je novinar u četvrtak, a prenosi Milannews.

Oglasi

Činilo se da je većina navijača Rossonera nezadovoljna odlukom kluba da angažuje Julena Lopeteguija, a prema više izvora u Italiji, to je bio jedan od razloga zašto su direktori kluba odbacili Španca.

Milan je osvojio titulu u Seriji A pod Piolijem 2022. godine, ali će drugu uzastopnu sezonu završiti praznih ruku te će se morati zadovoljiti igranjem Lige prvaka.

Osim toga, Milan je izgubio posljednjih šest derbija protiv Intera, uključujući i posljednji krajem aprila, što je omogućilo njihovim gradskim rivalima da osvoje 20. naslov prvaka Italije. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

Bilo kako bilo, izgleda da nas uskoro očekuje jedan novi Milan s drugim trenerom na klupi. Osim Lopeteguija, kao mogući Piolijev nasljednik se spominje Paulo Fonseca. 

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi