Fenjeraš zabio tri gola na San Siru, ali kultni stadion su preplavile emocije zbog drugog čovjeka

Remi Milana i Salernitane

Fenjeraš zabio tri gola na San Siru, ali kultni stadion su preplavile emocije zbog drugog čovjeka

Eldar Ganibegović

U posljednjem kolu italijanske Serije A, Milan je večeras rezultatom 3:3 protiv Salernitane. Od Rossonera se golom oprostio Olivier Giroud. 

Već u drugoj minuti šansa za Oliviera Girouda kojem golman gostiju brani udarac, a do vodstva Milan dolazi 20 minuta kasnije.

Bio je to kiks golmana Salernitane, a Rafael Leao sretno zabija za vodstvo domaće ekipe.

Pet minuta kasnije najemotivniji trenutak meča. Florenti je centrirao, a Giroud pogađa za 2:0 i tako se golom oprašta od Milana.

Tomori propušta šansu u 32. minuti, da bi VAR poništio pogodak koji je Theo Hernandez postigao u 37. minuti.

Fiorillo brani udarac Gabbije u nadoknadi prvog dijela, da bismo prvu šansu za goste vidjeli u 50. minuti kada Candreva šutira pored gola.

Oglasi

Do gola nade gosti dolaze u 64. minuti. Junior Sambia je poslao loptu u kazneni prostor, a Simy zabija.

Mirante zaustavlja udarac Simyja u 66. minuti, da bi u 77. minuta Milan poveo 3:1 kada je Pulišić centrirao, a Calabria pogodio.

Salernitana je imala šansu preko Pierozzija u 80. minuti, da bi sedam minuta kasnije Sambia pogodio za 3:2.

Na iznenađenje mnogih Salernitana postiže i treći gol, a u 89. minuti je za bod fenjeraša pogodio Simy. 

Sezonu u Seriji A Milan završava na drugom mjestu i ide u Ligu prvaka. Salernitana je posljednja sa 17 bodova i naredne sezone igrati će u Seriji B.

Nakon tri sezone tako Olivier Giroud odlazi iz Milana i igrat će za Los Angeles FC. S Milanom je 2022. godine bio prvak Italije.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Serie A, 38. kolo:

Milan - Salernitana 3:3

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi