Trener Milana zadovoljan, ali ima i za čime da žali i jasno je to rekao

Izjave nakon utakmice

Trener Milana zadovoljan, ali ima i za čime da žali i jasno je to rekao

E. Ganibegović

U prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka Milan je večeras kao domaćin na San Siru s 1:0 savladao Tottenham. Gol odluke je već u šestoj minuti utakmice postigao Brahim Diaz.

Naravno, zadovoljniji nakon utakmice mnogo više mogu biti domaćini, no ostat će žal za propuštenim prilikama De Ketelaerea i Thiawa koji su glavom šutirali iz neposredne blizine pored gola Spursa i to u 78. i 79. minuti.

"Bio je to težak meč kako smo očekivali, bila je to dobra predstava i znamo koliko će revanš biti težak. Igrali smo igru koju smo morali igrati, koncentracijom, odlučnošću i timskim radom. Zadovoljan sam", rekao je Pioli za Mediaset nakon utakmice pa nastavio:

"Trener je uvijek sretan kada vidi kako se na terenu materijalizuje rad u toku sedmice na treninzima. Nije se mnogo dešavalo u posljednje vrijeme, mogli smo da igramo malo dalje u drugom poluvremenu kada je pao pritisak Tottenhama, ali momci su igrali sa velikim duhom, odlučnošću i čvrstoćom."

"Da, postoje dva gola koja smo mogli postići. Međutim, meč je bio borben, i oni su nas doveli u poteškoće i odlično smo se branili u setovima, tako da ima mnogo pozitivnih strana. Ovo je samo prvi korak, drugi će biti još teži", zaključak je Piolija.

Svoj komentar dao je i Antonio Conte, trener Tottenhama koji se vratio na stadion na kojem je vodio Inter s kojim je osvojio Seriju A prije dvije sezone.

Oglasi

"Bio je to intenzivan meč odigran ujednačeno, vrlo izjednačeno, naša najgora greška je što smo primili taj gol nakon pet minuta i mislim da smo mogli mnogo, mnogo bolje", istakao je Conte.

"Znamo vrlo dobro da se o prolazniku odlučuju u dvije trke, tako da je ovo samo prva runda. Znamo da su oba tima imala povrijeđene igrače i da su bili u vanrednoj situaciji: naši igrači koji su danas bili van terena vjerovatno će i dalje biti van", kazao je Conte koji je za revanš ostao i bez Diera koji je dobio žuti karton. 

Zatim je Italijan prokomentarisao uvrede koje je dobio s tribina stadiona Giuseppe Meazza: 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"To je dio igre, ono što navijači rade, tako da jednostavno moramo prihvatiti ne uvredu, već ismijavanje. Nikada nisam bio trener Milana, uvijek sam im bio protivnik u Juventusu i Interu, tako da je neizbježno da će biti rivaliteta i sprdnje. Mislim da je to bilo u pravim granicama."

Revanš Tottenhama i Milana igra se osmog marta. 

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi