Italijan bi radije Portugal nego Belgiju: "Lakše je čuvati Ronalda nego Lukakua"

Azzurri u četvrtfinalu Eura

Italijan bi radije Portugal nego Belgiju: "Lakše je čuvati Ronalda nego Lukakua"

A. Čaušević

Italija će u četvrtfinalu Evropskog prvenstva igrati protiv boljeg iz duela Portugala i Belgije. 

Azzurri su uz dosta muke i tek nakon produžetaka izbacili Austriju. Na Wembleyu je bilo 2:1 i tako su ostvarili minimalni cilj.

Na štoperskoj poziciji je igrao Federico Acebi koji je mijenjao nedovoljno oporavljenog Giorgija Chiellinija. Štoper Lazija bi u četvrtfinalu ranije da igra protiv Portugala.

Već nekoliko sezona Acerbi ima priliku da igra protiv Cristiana Ronalda i Romelua Lukakua, a smatra da je teže čuvati napadača Belgije.

"Lukaku je kompletan igrač, baš kao i Ronaldo i stalno postiže golove. Kao napadače teže je čuvati Lukakua jer je fizički jači ima šut i više je klasični napadač", rekao je Acerbi.

"Ronaldo je klasični strijelac, ali ga je lakše čuvati nego Lukakua", dodao je 33-godišnji štoper koji u prošlosti izliječio rak i postao zaista odličan štoper.

Oglasi

Prvu šansu na velikoj sceni dobio je 2011. godine kada je iz reggine potpisao za Genovu, a samo dvije godine kasnije iz Chiva je došao u Milan. No, u Milanu baš nije imao priliku za igru i ponovo se odlučio vratiti u Genovu. U Lazio je stigao nakon odličnih partija u dresu Sassuola.

Acerbi je priznao da je mogao i ranije biti na ovom nivou, ali da ga je koštalo to što je van terena bio sve samo ne profesionalac. Ipak, na vrijeme je uspio da se dozove.

"Igrao sam za svog oca koji je previše brinuo o tome da uspijem. Nekada me znao povrijediti koliko je bio fokusiran, ali onog dana kada je preminuo više nisam imao za koga da igram. Sigurno nisam igrao za sebe jer se nisam ponašao kako sam trebao i u svojoj glavi uopšte nisam bio profesionalac".

"Nisam imao poštovanja prema sebi, poslu kojeg radim, klubu i ljudima koji me plaćaju. Često sam na trening dolazio pijan nakon lude noći. Fizički sam izgledao dobro i bio sam jak i bilo mni je dovoljno samo nekoliko sati sna da mogu igrati. Nije me ništa zanimalo, samo sam htio da se zabavljam".

"Kada sam došao u Milan rekli su mi da moram promijeniti način života i zbog toga su mi našli kuću van Milana, ali svejedno sam ja izlazio po klubovima navečer".

Potražite više informacija na temu EURO 2020:

Acerbi se osvrnuo i na 2013. godinu koja je za njega bila kao poziv za buđenje. Dijagnosticiran mu je rak i sve mu se promijenilo.

"Rak je bio nekako moja sreća i hvala Bogu na tome. Otkrio sam ga u julu 2013. godine kada sam došao u Sassuolo. Gotinu dana nakon toga kao da mi se nešto desilo. Otišao sam mirno u krevet, a probudio se kao da me neko teroriše. Bojsao sam se svoje sjene i razmišljao sam sve više o tome kako se ponašam i koliko se trebam promijeniti. Rak me nekako probudio i sada na drugačiji način posmatram sve. Nakon bolesti razmišljao sam možda i da završim karijeru ili idem igrati u Seriju B, ali sreća ljudi koji me vole bili su tu i dali mi nevjerovatnu podršku. Bez njih bi se ovo loše završilo, ali hvala Bogu ne mogu biti zadovoljniji i sretniji nakon svega", zaključio je defanzivac Lazija.

Top Komentari

amex
Svi oni tako... pa ih Ronaldo napuni..
6 0
saju701
Ha ha ovaj poredi Lukaku sa Ronaldom! Lukaku zna povuci loptu u trku i nista vise a Ronaldove poteze ne bi da nabrajam.
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi