Acerbi: Bilo je teško, BiH nije imala šta da izgubi

Jedan od strijelaca u visokoj pobjedi

Acerbi: Bilo je teško, BiH nije imala šta da izgubi

Italijani su bez većih problema nadigrali BiH u sinoćnjem kvalifikacijskom meču odigranom na Bilinom polju.

Azzurri predvođeni Robertom Mancinijem na kraju su slavili s visokih 3:0, čime su ulovili rekord i nanizali prvi put deset pobjeda, a jedan od strijelaca u meču protiv BiH bio je Francesco Acerbi.

Zbog igre koju je pokazao njegov tim bio je više nego zadovoljan.

"Bila je to sjajna predstava s naše strane, ali i teška utakmica protiv selekcije koja nije imala šta izgubiti. Domaći su stvarali šanse, no mi smo bili ti koji su na kraju zabijali. Mogli smo postići još gol, mada smo zadovoljni i ovim rezultatom", kazao je Acerbi za Rai Sport.

Italija je nakon utakmice na učinku od 9/9.

"Odlične kvalifikacije su iza nas. Reprezentacija je sačinjena od mlađih fudbalera i onih iskusnijih, morat ćemo i dalje naporno raditi, a vidjet ćemo gdje će nas to na kraju dovesti. Na dobrom smo putu svakako", dodaje igrač Lazija koji je u reprezentaciji zamijenio povrijeđenog kapitena Chiellinija.

"Chiellini je zvijer. Čekamo ga raširenih ruku. Ne sumnjam da će se vratiti jači nego ikad", poručio je Acerbi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi