Mancini: Mislim da će Bosna i Hercegovina otići na Evropsko prvenstvo

Azzurri ubjedljivi na Bilinom polju

Mancini: Mislim da će Bosna i Hercegovina otići na Evropsko prvenstvo

A. Čaušević

Italija je nastavila s maksimalnim učinkom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo savladavši Bosn i Hercegovinu s ubjedljivih 0:3.

"Rano je pričati o Evropskom prvenstvu gdje ćemo naići na spremnije ekipe od nas, možemo se ako uspijemo pobijeđivati još bolje, to će biti dobra stvar. Trebamo se popraviti u narednih sedam osam mjeseci i htjet ćemo napraviti nešto lijepo, rekao je Roberto Mancini poslije utakmice.

O pobjedi Italije deset pobjeda u nizu.

"Tu ima i malo sreće, išli smo na pobjedu u svakoj utakmici, moramo se poboljšati. Imamo talenta, potrebno je vremena i iskustva da postanemo bolji, radio sam s dečkima, odmah je stvoren dobar osjećaj između igrača. Odbrana je dobra, ekipa ima svoj mentalitet koji uspjeva prikazati van terena i na terenu."

Smatra da Bosna i Hercegovina kroz baraž može do Evropskog prvenstva.

"Pobijedili smo najjaču ekipu koja nam je zadala najviše nevolja. Mislim da će Bosna otići na Evroopsko prvenstvu sa dva odlična igrača kao što Edin Džeko i Miralem Pjanić."

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Italijani će kvalifikacije završiti domaćim susretom u Palermu protiv selekcije Armenije.

Top Komentari

Malilav22
Haj Mancini nemoj nas još i ti zajebavat , dosta savez i Prosinecki seru
15 0
mer12
Molim te Mancini udovolji navijacima BiH i reci da si vidjeo svjetsku klasu Sehica, atleticara Besica i Hodzica, Kolasinca koji je najbolji bek ali nije ni za Brescije ali eto Arsenal je to tako su svi igraci i pol al u zutom... i td. A Dzeko i Pjanic pojma nemaju, svi su od njih bolji a posebno Hodzic KLASA bolji od Dzeke samo sto to klubovi iz lige 5 ne vide, slijepi
4 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi