Tamna strana južnoameričkog klana: Sjajni fudbaler stjeran u čošak i Mbappe ga ostavlja samog

Prljavi veš iz svlačionice

Tamna strana južnoameričkog klana: Sjajni fudbaler stjeran u čošak i Mbappe ga ostavlja samog

Admin Čaušević

U ekipi prepunih zvijezda koji dolaze sa različitih govornih područja formiranje manjih grupica je normalna pojava, ali ono što se dešava u PSG-u prelazi svaku granicu.

Francuski RMC je u utorak objavio pomalo nevjerovatnu vijest o dešavanjima u svlačionici PSG-a i utjecaju južnoameričkog klana na ostale igrače.

Već ranije se dosta puta pisalo o klanovima u pariškom klubu gdje nadmoć nad ostalima imaju igrači koji dolaze iz Argentince, Brazila i drugih zemalja sa američkog kontinenta.

Kapiten ekipe je Brazilac Marquinhos, a tu ju još Keylor Navas (Kostarika), zatim Leandro Paredes (Argentina), Mauro Icardi (Argentina), Angel Di Maria (Argentina), Leo Messi (Argentina), Neymar (Brazil)...

RMC navodi da je svlačionica PSG-a podijeljena te da je sjajni Achraf Hakimi koji je inače najbolji prijatelj Kyliana Mbappe, žrtva južnoameričkog klana.

Prema informacijama između igrača iz Južne Amerike i Hakimija uopšte nema kontakta. Između francuskog i južnoameričkog klana napetost je sve veća i "domaćim" igračima smeta previše altruizma između Argentinca, dok ostali igrači kao da ne postoji.

Oglasi

Achraf Hakimi Discusses Adapting to Paris, Friendship With Kylian Mbappé

Odnos između Hakimija i Mbappea je fantastičan, a odlazak sjajnog Francuza u Real Madrid bi praktično natjerao i Marokanca da samo nakon jedne sezone napusti Park Prinčeva.

Situacija s Hakimijem samo je jedna u nizu od kontinuiranih tenzija koje se posljednjih sedmica dešavaju u komplikovanoj svlačionici PSG-a.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"Hakimi kao da halucinira. Jedan od razloga je što igrači iz Južne Amerike s njim uopšte ne pričaju. Situacija je takva da želi otići...", navodi novinar RMC-a.

Hakimi slovi za najboljeg desnog beka svijeta. Stigao je prošlog ljeta za 60 miliona eura iz Intera. Međutim očigledno je da ga novi saigrači nisu najbolje prihvatli što se osjeti i na njegovim partijama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti