Davna izjava Johana Cruyffa najbolje opisuje neuspjehe PSG-a

Ekipa koju ova izjava najbolje opisuje

Davna izjava Johana Cruyffa najbolje opisuje neuspjehe PSG-a

E. Ganibegović

PSG igra još jednu sezonu za zaborav.

Iako će osvojiti titulu u francuskoj Ligue 1, to im i nije neka utjeha s obzirom na to da su ponovo ispali u Ligi prvaka i to u osmini finala, pa će nakon milijardi ulaganja morati sačekati na taj trofej još barem jednu sezonu.

Iako u timu imaju sve same zvijezde, od kojeg se naročito izdvaja napadački trio Neymar-Mbappe-Messi, ekipa PSG-a ne igra onako kako bi trebala, a da je nešto truhlo u Parizu pokazao je i 3:0 poraz od Monaca za vikend u ligi.

Cijenu će na kraju svega platiti Mauricio Pochettino koji bi trebao da postane bivši trener, te će arapski vlasnici nastojati naći trenera koji će konačno napraviti pravu ekipu od igrača koje PSG ima.

Stanje PSG-a možda i najbolje opisuje izjava legende Barcelone i holandskog fudbala, pokojnog Johana Cruyffa koji je rekao:

"Ako kupite najboljeg fudbalera na svakoj poziciji, dobit ćete 11 najboljih pojedinaca, ali ne i najbolji tim."

Podsjetimo, PSG je najbliže svom najvećem cilju, Ligi prvaka, bio pretprošle sezone kada ih je u finalu zaustavio Bayern.

Neymar dolazi pijan na treninge PSG-a?

Francuski novinar Daniel Riolo izjavio je da Neymar skoro nikako ne trenira i da svima daje do znanja da mu se ne igra za PSG.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"Neymar se ne trudi na treninzima i često zna doći skoro pijan. To je tako i to je istina koju svi znaju. Neymar se sveti klubu jer ga nisu prodali kada je to tražio. Navijači su mu okrenuli leđa nakon svega što je rekao u svom dokumentarcu. Klub ga mora pustiti ili otjerati jer će ih uništiti u potpunosti", rekao je Riolo.

Neymar ove sezone igra ispod svih očekivanja jer je zabio svega pet golova na 21 utakmici u svim takmičenjima. Ima ugovor do ljeta 2025. godine i trenutno je najplaćeniji igrač PSG-a.

Top Komentari

azz33333
Morate li na svaku objavu od PSG-a napomenuti da nejmar dolazi pijan na treninge, procitali smo aman
5 0
Amansio
Ne čitam svaku objavu jaro imam ja svoj život uletim po koji put i ne znam da ovaj pijan dolazi. Vi koji čitate više objava Vama je dosadno meni je ovo prva info znao sam da je melaholičan i sl. Ali ovo nisam znao ovo je već nepoštovanje. Opet sami su sebi to dopustili.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi