PSG se ruši kao kula od karata: "Na treninge dolazi skoro pijan, uništit će ih ako ga ne otjeraju"

Više nemaju strpljenja s njim

PSG se ruši kao kula od karata: "Na treninge dolazi skoro pijan, uništit će ih ako ga ne otjeraju"

Endin Čaušević

PSG je na ljeto 2017. godine šokirao fudbalski svijet kada je odlučio platiti čak 222 miliona eura za Neymara.

Neymar je nekoliko sedmica prije toga produžio ugovor s Barcelonom, ali je imao otkupnu klauzulu od 222 miliona eura za koju u katalonskom klubu nisu ni sanjali da bi neko mogao da aktivira.

PSG je poručio Neymaru da ga želi i da će platiti toliko novca na njega, a Brazilac je na kraju pristao na transfer. Predstavljen je spektakularno u Parizu i najavljen kao igrač koji će voditi PSG do prve titule u Ligi prvaka.

Od Neymarovog dolaska na Park Prinčeva prošlo je skoro pet godina, a titule Lige prvaka još uvijek nema. I navijači su više postali umorni od dovođenja velikih zvijezda koji uzimaju ogroman novac od kluba, a ne prave skoro nikakve rezultate.

Neymar je postao skoro omražena osoba kod navijača koji su izviždali njega i Messija na meču protiv Bordeauxa. Brazilac je odlaskom u PSG očito napravio grešku koje je bio svjestan već nakon prve sezone kada je pokušao da se vrati u Barcelonu.

Čelnici PSG-a su u dva navrata pokvarili njegovu namjeru da se vrati u Barcu, a francuski mediji pišu da im Neymar sada sve to namjerno vraća.

Francuski novinar Daniel Riolo izjavio je da Neymar skoro nikako ne trenira i da svima daje do znanja da mu se ne igra za PSG.

"Neymar se ne trudi na treninzima i često zna doći skoro pijan. To je tako i to je istina koju svi znaju. Neymar se sveti klubu jer ga nisu prodali kada je to tražio. Navijači su mu okrenuli leđa nakon svega što je rekao u svom dokumentarcu. Klub ga mora pustiti ili otjerati jer će ih uništiti u potpunosti", rekao je Riolo.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Neymar ove sezone igra ispod svih očekivanja jer je zabio svega pet golova na 21 utakmici u svim takmičenjima. Ima ugovor do ljeta 2025. godine i trenutno je najplaćeniji igrač PSG-a.

Top Komentari

user1640613707
Za sve je kriv Leonardo i onaj koga drži. Dokaz: stalno je "minirao" Tuchela, sve dok ga nije otjerao... čovjek ode u Chelsea, i to u pola sezone, i osvoji LŠ i postane svjetski prvak...
9 0
Benz
Padavicar
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi