Zvijezda PSG-a ne krije zašto je u klubu: "Došao sam zbog muslimana u Parizu"

Otkrio detalje

Zvijezda PSG-a ne krije zašto je u klubu: "Došao sam zbog muslimana u Parizu"

A. Čaušević

PSG je odradio najbolji prijelazni rok u posljednjih deset godina i generalni dojam je da je na Parku prinčeva kreiran istinski fudbalki dream-team.

Među igračima koji su stigli na Park prinčeva između ostalih nalaze se Sergio Ramos i Lionel Messi, ali i sjajni Achraf Hakimi koji je plaćen Interu 60 miliona eura.

Odlični desni bek je na stolu imao i ponudu Chelseaja, međutim odlučio se za Pariz. Jedan od razloga je i muslimanska zajednica u francuskoj prijestolnici.

"Jedan od razloga zašto sam došao u Pariz je zajednica arapskih muslimana. Znam da ću se s kulturološke tačke gledanja osjećati kao kod kuće. Sve poruke koje sam primio, osjećao sam se da tražen ovdje", rekao je Hakimi za L'Equipe.

"Imao sam intuiciju da dođem u Parzi, da ću biti sretan ovdje. PSG je veliki klub i cijenim to kako me ljudi ovdje vole. Imao sam sreće da se moj dolazak poklopio s velikim transferima. Već sam siguran da nisam pogriješio, imamo dream-team i sretan sam što sam dio svega".

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Ovaj 22-godišnji Marokanac je novu avanturu počeo na zaista odličan način, na sedam ligašlkih takmičenja već ima tri gola i upisane dvije asistencije. 

Inače, u gradskom području Pariza živi oko dva miliona muslimana koji su uglavom porijekom iz sjeverne Afrike kao i Hakimi zato i ne čudi kada kaže da će se osjećati kao kod kuće.

Top Komentari

Jasminn
A bas vole muslimane u Francuskoj
7 0
denimen9
Još 2-3 sezone i natrag u Real gdje i pripada igrač ovakve kvalitete
6 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi