Na Pecari ne miruju ovog ljeta: Široki Brijeg predstavio novo pojačanje
Foto: NK Široki Brijeg

Adam Benić pojačao bh. klub

Na Pecari ne miruju ovog ljeta: Široki Brijeg predstavio novo pojačanje · Zvanično

Endin Čaušević

Klubovi iz Premijer lige Bosne i Hercegovine punom parom rade na pojačanjima za novu sezonu, a itekako radno je na Pecari jer je Široki Brijeg danas predstavio novo pojačanje.

Široki Brijeg je počeo pripreme za novu sezonu i već nekoliko novih igrača stiglo je na Pecaru, a jasno je da igrački kadar još uvijek nije kompletiran.

U klubu rade punom parom što se tiče pojačanja, a danas su obradovali navijače potvrdom da je na Pecaru stigao još jedan novi igrač.

Riječ je o Adamu Beniću koji je sa Širokim Brijegom potpisao ugovor do ljeta 2025. godine.

Oglasi

Ovaj 23-godišnji fudbaler stigao je kao slobodan igrča nakon što je proteklu sezonu proveo u dresu hrvatskog niželigaša Bijelog Brda.

Benić je ponukao u Osijeku, a pored Bijelog Brda igrao je još za Šibenik.

"Sviđa mi se sustav rada u Širokom Brijega. Momčad je sastavljena uglavnom od mlađih igrača koji se žele nametnuti novom treneru i stručnom stožeru. Nadam se kako ću se pokazati u najboljem izdanju i svojim igrama pomoći novom klubu. Želja mi je da Široki Brijeg bude pri vrhu tablice i ponovno izbori Europu", rekao je Benić nakon potpisa ugovora.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U protekloj sezoni Benić je za Bijelo Brdo upisao 33 nastupa u svim takmičenjima, te je imao pet asistencija.

Inače, Benić nastupa na poziciji desnog beka, a igrao je i u omladinskim kategorijama reprezentacije Hrvatske.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

inoxsteel
Široki šampion!!!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi