Na semaforu 97. minuta, mišićava zvijer kreće, svi na stadionu osjetili su strah...

Mogao je biti junak

Na semaforu 97. minuta, mišićava zvijer kreće, svi na stadionu osjetili su strah...

E. Škorić

Odavno u Premier ligi nije bilo uzbuđenja kao danas na dva meča u terminu od 16 sati. I dok je na Old Traffordu publika uživala na kraju jer je Manchester United unatoč 0:2 došao do pobjede (3:2), na Emiratesu mnogo nezadovoljstva zbog konačnog rezultata.

Arsenal je ugostio Fulham u jednom od londonskih derbija. Već u prvoj minuti šok za Topnike, budući da je Pereira iskoristio veliku grešku Arsenalove zadnje linije i na kraju matirao Ramsdalea.

Do kraja prvog dijela silni napadi Arsenala, ali se Fulham uspijeva odbraniti. Nastavak meča donosi nam sve ono zbog čega se dolazi na stadione - tri gola, crveni karton, penal, brojne sjajne šanse, odbrane golmana...

Arsenal se do 70. minute mučio, a onda je dosuđen penal kojeg Saka koristi i donosi izjednačenje svojoj ekipi. Samo dvije minute kasnije Vieira je sjajno centrirao, a Nketiah se dobro snašao i zabio za potpuni preokret.

U 83. minuti Bassey je isključen u timu Fulhama, pa je izgledalo kao da bi Arsenal rutinski mogao stvari privesti kraju. Međutim, ekipa Mikela Artete se povukla, iako je imala igrača više, pa je to kaznio Palhinha koji u 87. donosi izjednačenje gostima sa Craven Cottagea.

Oglasi

Uslijedila je potpuna ofanziva Arsenala, redale su se šanse pred golom Fulhama, Arteta je ubacio i Gabriela Jesusa umjesto jednog defanzica, ali nije bilo dovoljno mirnoće u završnici tih napada.

Arsenal je morao da se zadovoljni samo jednim bodom, sada ih ima sedam ukupno i nalazi se an trećem mjestu. Međutim, vrlo lako se moglo dogoditi da doživi prvi poraz.

U 97. minuti je mišićava zvijer Adama Traore krenuo u kontru i sa svoje polovice pretrčao skroz do peterca Arsenala, bio je potpuno nezaustavljiv, ali je Ramsdale fantastično odbranio.

Svi na tribinama Emiratesa su bili u strahu, izgledalo je kao da će izgubiti, ali golman Topnika je sjajno reagovao i spasio svoj tim.

Adama Traore je igrao za Barcelonu i Wolverhampton, a na kraju došao u Fulham iako je prethodno imao dobru ponudu Al-Ittihada.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Traore se tako u Fulhamu pridružio bivšem saigraču iz Wolvesa Raulu Jimenezu koji je potpisao ugovor na dvije godine sa ovim klubom.

Svoju karijeru Traore je počeo u Barceloni, a zatim je igrap za Aston Villu i Middlesbroug, prije nego što je 2018. godine došao u Wolverhampton. Poznat je po mišićima i tijelu koje više priliči bodybuilderu nego jednom nogometašu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi