Španci otkrili tajnu: Zašto je Adama Traore "otporan" na povrede i izgleda kao zvijer?

Režim koji prati već godinama

Španci otkrili tajnu: Zašto je Adama Traore "otporan" na povrede i izgleda kao zvijer?

E. Čaušević

Adama Traore je oduševio navijače Barcelone u svom prvom nastupu nakon povratka u katalonski klub.

Traore se nakon sedam godina vratio na Camp Nou gdje je stigao na posudbu do kraja ove sezone iz Wolverhamptona. Zaigrao je već u meču protiv Atletico Madrida i oduševio je navijače Barcelone svojom igrom.

Adama je upisao asistenciju u ovoj utakmici, ali je svojim prodorima izluđivao defanzivce Atletico Madrida i po mnogima bio je jedan od najboljih pojedinaca na ovoj utakmici.

Poznato je da je Traore ponikao u dresu Barcelone, ali je potom na ljeto 2015. godine otišao u Englesku gdje je nastupao proteklih sedam godina za Aston Villu, Middlesbrough i Wolverhampton.

Adama je prethodnih sezona najviše u centru pažnje bio zbog svog nevjerovatnog izgleda jer se pretvorio u pravu mašinu. I pored toga što izgleda kao bodybuilder ima nevjerovatnu brzinu, ali i tehniku s loptom.

Jednom prilikom je izjavio čak da ne diže uopšte tegove i da oni nisu razlog zašto je dobio takve mišiće.

Oglasi

Španski mediji jutros su objavili da Adama već godinama ima striktan raspored od kojeg ne želi da odustane jer je dao odlične rezultate. Uopšte ne provodi toliko vremena u teretani kao što mnogi misle već jednostavno poštuje raspored treninga i ishrane koji mnogi baš i ne mogu da izdržen.

Kako je objavila Cadena SER Adama već godinama trenira dva puta dnevno od ponedjeljka do četvrtka. Odradi s ekipom trening ujutro, a poslijepodne trenira sam po posebnom programu. U petak odradi trening s ekipom, a potom se priprema za utakmicu.

Treninge koje obavlja sam su većinom bazirani na vježbma snage i prevencijama od povreda. No, pored treninga ogromnu ulogu u svemu tome igra i ishrana i dijeta koju poštuje već godinama.

Adama Traore's incredible body transformation revealed from scrawny kid to  hulking hench Wolves winger

Itekako pazi šta jede i u kojoj količini, a jedno vrijeme je čak razmišljao da postane vegeterijanac, ali je shvatio da mu crveno meso daje proteine bez kojih ne može, ali i dosta drugih stvari.

Na ljekarskikm pregledima čelnici Barcelone su bili šokirani njegovim izgledom i odličnom fizičkom spremom koju ima. Oduševio ih je performansama na pregledima, a o kakvoj mašini se radi pokazao je već na svom prvom nastupu u dresu Barcelone.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Španski mediji prenose da je njegov režim ishrane sličan kao kod Cristiana Ronalda, a to se odnosi i na treninge i zbog toga je jasno zbog čega Adama skoro nikako nema problema s povredama.

Također, Cadena SER navodi da je nedavno sličan režim uveo i Ferran Torres koji se ugleda na Cristiana Ronalda.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

crnoicrveno
262 utakmice i 21 go, "strasan" krilni napadac hahahahha
11 0
Goran86
Dobar za izvlaciti trupce.
9 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi